לפני שלושה שבועות פצחתי בגמילה. גמילה משוקולד, גמילה מדיאט קולה ובאופן כללי גמילה מכל מה שטעים ומתוק בחיים האלה.

איך אני מחזיקה מעמד? הו, טוב ששאלתם. האמת שדי בקושי. כמעט בכל ערב בשבוע האחרון צפיתי בסרטוני יוטיוב שמלמדים איך להכין עוגות שוקולד וקיוויתי בסתר לבי שמשהו מהמראות האלה יגיע גם לפה שלי, ככה בלי כוונה.

זה לא קרה.

מה כן קרה? התחלתי לאכול קצת יותר בריא, קצת יותר מסודר והרבה יותר מחושב. כחלק מהשינוי הזה החלטתי לנסות ולהכין קציצות, אבל לא כאלה שמכילות בשר, ביצה, פירורי לחם ושמן, אלא מהסוג שלא גורם לייסורי מצפון.

ההחלטה הזאת התיישבה בול עם שקית קינואה שחיכתה לי על השיש. שקית קטנה של חברת "תבואות", שהכילה קינואה אורגנית אדומה ולבנה וירקות יבשים - גזר, בצל ופלפלים. האמת היא, שגם בלי לשלב את הקינואה עם מרכיבים נוספים, אלא רק עם קצת מלח ופלפל, תקבלו תוספת טעימה ומזינה, אבל מי שמכיר אותי יודע שמשחקים במטבח הם החלק האהוב עלי.

המתכון שלפניכם ורסטילי לגמרי. אתם יכולים להחליף את עלי הסלרי בכל עשב תיבול שאתם אוהבים, להמיר את הפרמזן בגבינה קשה אחרת ואפילו להחליף את הריקוטה בבולגרית רכה (במקרה כזה אפשר לוותר על המלח). גם עם הירקות אפשר לשחק – פלפלים אדומים במקום או בנוסף לקישואים, בטטה במקום גזר ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.

אם אתם רוצים לשחק עוד קצת עם המרקמים, ניתן גם להמיר 1/3 מכמות הקינואה בבורגול, שהופך לפריך מאוד באפייה.

עוד בבלוג משהו טעים של רחלי קרוט:

שלבי ההכנה (צילום: רחלי קרוט)
שלבי ההכנה (צילום: רחלי קרוט)

מרכיבים

  • 200 גרם (1/4 1 כוסות) קינואה, לא מוכנה
  • 1 בצל לבן גדול
  • 1 קישוא
  • 1 גזר
  • שמן זית לטיגון
  • 4-3 כפות עלי סלרי קצוצים (אפשרן להמיר בכוסברה, פטרוזיליה או בצל ירוק)
  • 5 כפות גדושות גבינת ריקוטה
  • 1 כפית אבקת שום (או שום כתוש)
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמן זית
  • 5 כפות פנקו או פירורי לחם
  • 1/2 כוס (25 גרם) גבינת פרמזן מגורדת (או כל גבינה קשה אחרת – גאודה, תום, גרויר וכדומה)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. מבשלים את הקינואה לפי ההוראות שעל האריזה או לפי ההוראות האלה: שוטפים היטב את הקינואה בתוך מסננת, מעבירים לסיר ומוסיפים 1/2 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ובפלפל ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 25 דקות על האש הכי נמוכה, ובתום הבישול משאירים את הסיר מכוסה למשך 5 דקות. מעבירים את הקינואה לקערה, מערבבים עם מזלג ומניחים בצד להתקרר.
  3. מכינים את הירקות: חותכים את הבצל, הקישוא והגזר לקוביות קטנות. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך מעט. מוסיפים את הקישוא, הגזר ועלי הסלרי ומטגנים במשך 4-3 דקות על אש גבוהה. המטרה היא לצרוב את הירקות ולא לרכך אותם לגמרי.
  4. מוסיפים את הירקות לקערה עם הקינואה, מערבבים וממתינים כמה דקות שהתערובת תצטנן (כדי שהביצה שתתווסף לא תהפוך לחביתה).
  5. מוסיפים לתערובת את הריקוטה, אבקת השום, הביצה, וכף שמן זית ומערבבים. מוסיפים את פירורי הפנקו והפרמזן ומערבבים בעדינות.
  6. מתבלים במלח בנדיבות.
  7. יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות (אך עבות יחסית) עם ידיים רטובות ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  8. אופים במשך כ-30 דקות, עד שהקציצות זהובות. מומלץ להפוך אותן כ-10 דקות לפני תום האפייה, כדי שהן יהיו צרובות מ-2 הצדדים.

  • רחלי קרוט עורכת את האתר FOODPAGE , שאוסף את המתכונים הישראליים הכי טובים ברשת