המתכון באדיבות סויה "קיקומן".

מרכיבים

6 מנות

  • 1 ק"ג (5-3 יחידות) בטטות
  • להגשה: חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

לרוטב

  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות גדושות דבש
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/3 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/3 כפית פלפל שחור טחון
  • 2 כפות מים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מקלפים את הבטטות וחותכים אותן לטריזים או לטבעות בעובי 1 ס"מ.
  3. שמים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים. מוסיפים את הבטטות ומערבבים היטב, עד שהן עטופות ברוטב.
  4. מעבירים את הבטטות יחד עם הרוטב לתבנית צלייה, ועוטפים את התבנית בנייר אלומיניום. אופים 50 דקות.
  5. מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את נייר האלומיניום ומכוונים את התנור למצב גריל עליון. מחזירים את התבנית לתנור למשך כ-10 דקות, עד שהבטטות זהובות. מוציאים, מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומגישים חם.