המתכון באדיבות סויה "קיקומן".
מרכיבים
6 מנות
- 1 ק"ג (5-3 יחידות) בטטות
- להגשה: חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
לרוטב
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 2 כפות גדושות דבש
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/3 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1/3 כפית פלפל שחור טחון
- 2 כפות מים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מקלפים את הבטטות וחותכים אותן לטריזים או לטבעות בעובי 1 ס"מ.
- שמים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים. מוסיפים את הבטטות ומערבבים היטב, עד שהן עטופות ברוטב.
- מעבירים את הבטטות יחד עם הרוטב לתבנית צלייה, ועוטפים את התבנית בנייר אלומיניום. אופים 50 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את נייר האלומיניום ומכוונים את התנור למצב גריל עליון. מחזירים את התבנית לתנור למשך כ-10 דקות, עד שהבטטות זהובות. מוציאים, מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומגישים חם.