במשפחה שלנו יש מחברת מתכונים שעוברת מדור לדור, ועכשיו הגיע תורי לשמור אותה במטבח שלי. בין היתר, יש במחברת את המתכון של סבתא שלי לפאי בשר, פאי שהופך מרכיבים פשוטים למעדן ומפזר בכל הבית ניחוח של מאפה חם. לא מזמן הכנתי אותו, וכל בן משפחה שנכנס לבית אמר את אותו משפט: "יש כאן ריח של האוכל של סבתא".

>> עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

12 מאפים בתבנית שקעים

  • לבצק
  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 כפית אבקת שום או שום גבישי
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 200 גרם מחמאה רכה מאוד
  • 1 חלמון ביצה
  • 1/4 כוס מים קרים

למלית
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל (רצוי סגול), חתוך לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 5 פטריות שמפיניון טריות, חתוכות לקוביות קטנות
  • 400 גרם בשר בקר טרי טחון
  • מלח
  • פלפל לבן טחון
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה.
  • אפשרות: 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את הקמח, אבקת השום והמלח ויוצרים במרכזם גומה. שמים בגומה את המחמאה והביצה ומערבבים אותם עם הקמח באמצעות קצות האצבעות. מוסיפים גם את המים הקרים ומערבבים שוב עם קצות האצבעות – רק עד שנוצר בצק (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון). מכסים בניילון נצמד ושומרים בצד.
  2. מחממים במחבת את שמן הזית. מוסיפים את הבצל, השום, הפטריות והבשר ומטגנים כ-5 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים את התבלינים ומוסיפים לטגן, תוך ערבוב, עד שהבשר משחים. מסירים מהאש, מוסיפים את הבזיליקום, אם רוצים, ומערבבים.
  3. לאחר שהתערובת מצטננת מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים מחצית מכמות הבצק לעלה בגודל של 20X30 ס"מ וחותכים אותו ל-6 ריבועים בגודל של 10X10 ס"מ. חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק. מרפדים את שקעי התבנית בריבועי הבצק (אין צורך לשמן את השקעים).
  6. מניחים בכל שקע כ-2 כפות ממלית הבשר ומהדקים.
  7. אופים 20-15 דקות, עד שהבצק מזהיב. מגישים חם לצד סלט טרי.