מרכיבים

לבצק
  • 1/2 1 כוסות (190 גרם) קמח לבן
  • 100 גרם (3/4 כוס ועוד 1 כף) אבקת סוכר
  • 2/3 כוס (85 גרם) קורנפלור
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות חלב 3%
  • קורט מלח

למלית הפרג
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב 3%
  • 50 גרם חמאה
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (90 גרם) פרג טחון טרי
  • 1/2 כף פרורי לחם
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • 1/4 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

הבצק
  1. שמים את הקמח, אבקת הסוכר, הקורנפלור וחמאה במעבד מזון עם להב פלדה, ומעבדים רק עד שמתקבלת תערובת פירורית (חשוב לעבד כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). מוסיפים את החלמונים, החלב והמלח ומעבדים בעוד כמה פולסים, רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  2. יוצרים מהבצק כדור, משטחים לדסקית ועוטפים בניילון. שומרים במקרר כ-1/2 שעה ועד לילה לפני השימוש.

המלית והאפייה
  1. שמים בסיר בינוני את החלב, החמאה והסוכר ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים את פירורי הלחם, הפרג הטחון, תמצית הווניל וקליפת הלימון ומערבבים היטב. מצננים את המלית לפני השימוש.
  2. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל חתיכת בצק למלבן בעובי של 3 מ"מ. מורחים את הבצק בשכבה אחידה של מלית הפרג ומגלגלים לרולדה הדוקה. מצננים במקרר כ-30 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
  3. חותכים כל רולדה לפרוסות בעובי של 2 ס"מ ומניחים בתבנית האפייה. אופים 15-12 דקות, עד שהשושנים מתחילות להזהיב.

  • המתכון באדיבות "השף הלבן" של תנובה