מרכיבים
לבצק- 1/2 1 כוסות (190 גרם) קמח לבן
- 100 גרם (3/4 כוס ועוד 1 כף) אבקת סוכר
- 2/3 כוס (85 גרם) קורנפלור
- 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 2 חלמונים
- 2 כפות חלב 3%
- קורט מלח
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב 3%
- 50 גרם חמאה
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 3/4 כוס (90 גרם) פרג טחון טרי
- 1/2 כף פרורי לחם
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
- 1/4 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
הבצק- שמים את הקמח, אבקת הסוכר, הקורנפלור וחמאה במעבד מזון עם להב פלדה, ומעבדים רק עד שמתקבלת תערובת פירורית (חשוב לעבד כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). מוסיפים את החלמונים, החלב והמלח ומעבדים בעוד כמה פולסים, רק עד שמתקבל בצק אחיד.
- יוצרים מהבצק כדור, משטחים לדסקית ועוטפים בניילון. שומרים במקרר כ-1/2 שעה ועד לילה לפני השימוש.
- שמים בסיר בינוני את החלב, החמאה והסוכר ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים את פירורי הלחם, הפרג הטחון, תמצית הווניל וקליפת הלימון ומערבבים היטב. מצננים את המלית לפני השימוש.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל חתיכת בצק למלבן בעובי של 3 מ"מ. מורחים את הבצק בשכבה אחידה של מלית הפרג ומגלגלים לרולדה הדוקה. מצננים במקרר כ-30 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
- חותכים כל רולדה לפרוסות בעובי של 2 ס"מ ומניחים בתבנית האפייה. אופים 15-12 דקות, עד שהשושנים מתחילות להזהיב.
- המתכון באדיבות "השף הלבן" של תנובה