המתכון באדיבות קמח "מאסטר שף".

מרכיבים

כ-50 יחידות

לבצק
  • 210 גרם חמאה קרה
  • 150 גרם (1/4 1 כוסות) אבקת סוכר
  • 50 מ"ל (1/4 כוס פחות 1 כף) שמנת מתוקה
  • 70 גרם חלמונים (1/2 3 חלמונים)
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 360 גרם (1/2 2 כוסות ועוד 1 כף) קמח

למילוי
  • 100 מ"ל (1/2 כוס פחות 1 כף) מים
  • 45 מ"ל (3 כפות) יין אדום
  • 60 גרם (1/3 כוס פחות כפית) סוכר
  • 240 גרם (כ-1/2 1 כוסות) שזיפים שחורים מיובשים ללא חרצנים
  • 1 כפית קינמון
  • 60 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) אגוזי מלך טחונים

אופן ההכנה

הבצק
  1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר. מוסיפים את השמנת המתוקה והחלמונים בהדרגה.
  2. מוסיפים את תוכן מקל הווניל וקליפת הלימון.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כ-4 שעות במקרר.

המילוי
  1. מבשלים בסיר את המים ,היין, הסוכר, השזיפים והקינמון במשך 40 דקות על להבה נמוכה.
  2. מוסיפים את האגוזים, מערבבים, מסירים מהאש ומצננים
  3. מקררים במקרר כ-4 שעות.

העיצוב והאפייה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 2.5 מ"מ.
  3. קורצים עיגולים עם בקוטר 5 ס"מ באמצעות מיקד או כוס.
  4. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמילוי ומקפלים את הבצק מעל המילוי מ-3 כיוונים, כך שמתקבלת צורה של אוזן המן. מהדקים היטב.
  5. מניחים את אוזני ההמן בתבנית ואופים כ-15 דקות, עד שהן מזהיבות.