המתכון באדיבות קמח "מאסטר שף".
מרכיבים
כ-50 יחידות
לבצק- 210 גרם חמאה קרה
- 150 גרם (1/4 1 כוסות) אבקת סוכר
- 50 מ"ל (1/4 כוס פחות 1 כף) שמנת מתוקה
- 70 גרם חלמונים (1/2 3 חלמונים)
- 1 מקל וניל חצוי לאורכו
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 360 גרם (1/2 2 כוסות ועוד 1 כף) קמח
- 100 מ"ל (1/2 כוס פחות 1 כף) מים
- 45 מ"ל (3 כפות) יין אדום
- 60 גרם (1/3 כוס פחות כפית) סוכר
- 240 גרם (כ-1/2 1 כוסות) שזיפים שחורים מיובשים ללא חרצנים
- 1 כפית קינמון
- 60 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) אגוזי מלך טחונים
אופן ההכנה
הבצק- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר. מוסיפים את השמנת המתוקה והחלמונים בהדרגה.
- מוסיפים את תוכן מקל הווניל וקליפת הלימון.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כ-4 שעות במקרר.
- מבשלים בסיר את המים ,היין, הסוכר, השזיפים והקינמון במשך 40 דקות על להבה נמוכה.
- מוסיפים את האגוזים, מערבבים, מסירים מהאש ומצננים
- מקררים במקרר כ-4 שעות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 2.5 מ"מ.
- קורצים עיגולים עם בקוטר 5 ס"מ באמצעות מיקד או כוס.
- מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמילוי ומקפלים את הבצק מעל המילוי מ-3 כיוונים, כך שמתקבלת צורה של אוזן המן. מהדקים היטב.
- מניחים את אוזני ההמן בתבנית ואופים כ-15 דקות, עד שהן מזהיבות.