עוגות בננות תמיד נוצרות אצלי מבננות על סף מוות, וכך נולדה גם העוגה הזאת. מניסיון קודם, ידעתי שהעוגה תאהב חמאת בוטנים. שיערתי גם שאגוזי לוז יוסיפו מרקם וטעם מעניין, והוספתי קרם שוקולד מעל - כי היה לי ברור שהאגוזים יסתדרו מצוין עם שוקולד.

בסופו של דבר נולדה עוגה שלא החזיקה חצי יום, נס שהצלחתי לצלם אותה.

>> מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין" בהוצאת מייזליק ספרים

מרכיבים

2 תבניות אינגליש קייק

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 4 בננות רכות מאוד, מעוכות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כף חמאת בוטנים
  • 1 כוס אגוזי לוז קצוצים גס
  • 2 ביצים

לציפוי שיש
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות קקאו
  • 3 כפות מים
  • 50 גרם מרגרינה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבניות או מרפדים בנייר אפייה.
  2. מכינים את הציפוי: שמים בסיר קטן את הסוכר, הקקאו והמים ומבשלים כ-2 דקות על אש קטנה, עד שהסוכר נמס. מסירים מהכיריים, מוסיפים את המרגרינה ומערבבים עד שהיא נמסה. שומרים בצד.
  3. שמים בקערה בינונית את כל מרכיבי העוגה, ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יפגע במרקם העוגה).
  4. יוצקים את התערובת לתבניות. יוצקים מעל את הציפוי בפס, וחורצים בו חריצים בעזרת סכין כדי ליצור דוגמת שיש.
  5. אופים כ-40 דקות, עד שמרכז העוגה יציב למגע.