עוגיות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, עם חמאה מושחמת שמוסיפה טעם אגוזי. אפשר להחליף את אגוזי הלוז באגוזים אחרים, ואת הצימוקים בתמרים, משמשים, תאנים מיובשות או חמוציות.

>> אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להיכנס לבלוג

מרכיבים

50-40 עוגיות

  • 180 גרם חמאה
  • 1 כוס (140 גרם) קמח רגיל
  • 1 כפית מחוקה אבקת סודה לשתייה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
  • 1/2 כפית מלח
  • גרגירים מ-1/2 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 2 כוסות (180 גרם) שיבולת שועל שלמה (או כוס שיבולת שועל שלמה וכוס גרוסה)
  • 1 כוס אגוזי לוז קלויים
  • 1/2 כוס צימוקים קטנים בהירים

אופן ההכנה

  1. שמים את החמאה בסיר קטן. מחממים על אש בינונית עד שהיא נמסה, רותחת ומשחימה (אפשר לדלג על הסעיף הזה ופשוט להשתמש בחמאה מומסת, אך אז לעוגיות יהיה טעם פחות אגוזי). מצננים לטמפרטורת החדר.
  2. מנפים את הקמח יחד עם אבקת הסודה.
  3. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את החמאה המומסת, הסוכר, המלח והווניל. מערבלים במהירות בינונית ומוסיפים את הביצה והחלמון. מגבירים את המהירות ומערבלים עד שמתקבלת תערובת קרמית תפוחה ובהירה.
  4. מוסיפים את הקמח, ומיד לאחר שהוא נטמע בתערובת מוסיפים גם את שיבולת השועל, האגוזים והצימוקים. מערבלים עוד כמה שניות, רק עד שהתוספות מתפזרות באופן אחיד בבצק. מכסים את הגערה בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  6. בוצעים חתיכות מהבצק באמצעות כף גלידה קפיצית בקוטר 4 ס"מ או שתי כפיות, ומניחים בתבנית. שומרים על מרווחים בין העוגיות כי הן מתפשטות בזמן האפייה.
  7. אופים 10-8 דקות, עד שהעוגיות יציבות וזהובות בשוליים, אך עדיין רכות במרכזן. אם אתם לא בטוחים, אפשר לאפות קודם כמה עוגיות כניסיון ולהחליט לבד על המרקם הרצוי.