לא יודעת אם שמתם לב, אבל לפני כחודשיים קיבלנו שי צנוע: מחירי הגבינה הלבנה והשמנת המתוקה 38% נכנסו לפיקוח. משרד התמ"ת קבע כי מחיר השמנת המתוקה יהיה 6.60 שקלים, ומחיר הגבינה הלבנה 5.11 שקלים, כשלפני הפיקוח היו המחירים כ-8 שקלים ו-6 שקלים, בהתאמה. את הרשימה המלאה של המוצרים בפיקוח ומחיריהם אפשר (וכדאי!) לראות כאן.

>> עוד מתכונים מצוינים שיחסכו לכם הרבה כסף - בבלוג "בישול בזול"

האם ההחלטה הזאת טובה למשק? אני לא כלכלנית, אז אני לא באמת יודעת להגיד (לא שהכלכלנים כן יודעים תמיד). אבל ההכנסה של השמנת המתוקה לפיקוח נראית לי מעט תמוהה. מסכנים העניים האלה, לא אוכלים מספיק עוגות מוס. בואו נפרגן להם. מצד שני, מחירי השמנת באמת עלו באופן מוגזם בשנים האחרונות, אז אולי יהיה טוב שכמות הרווח על המוצרים האלה תהיה מוגבלת.

רק תעשו לי טובה ותגידו לי שאתם לא מסכימים עם הטענה שההכנסה של גבינה לבנה לפיקוח תפגע במעמד הביניים. לא יכולתי שלא לקשר למאמר הזה כי הוא כל כך עצבן אותי. הכותב טוען שאנשי מעמד הביניים יתפדחו לקנות מוצר בפיקוח ו"ייאלצו" לקנות גבינות יקרות יותר שאינן בפיקוח. הקופאית בסופר תדפוק להם מבט מרחם כשתראה את הגבינה הלבנה 5% שלהם - ובפעם הבאה, כדי להגן על כבודם, הם יקנו גבינת שקר כלשהי שתעלה כפול (בתוספת תרכובת H2O החיונית לתפקוד תקין של הגוף!)

אני לא יודעת אם הכותב הנכבד באמת מאמין במה שהוא כותב, או שהוא סתם מנסה להיות סנסציוני, אבל אני רוצה להאמין שהצרכן הישראלי הוא קצת פחות מטומטם מזה. הרי זו הסיבה לכך שאני כותבת את הבלוג בישול בזול. אני מאמינה שהניסיון לחסוך כסף הוא משהו שראוי להיות גאים בו, לא משהו שצריך להסתיר ולהיות נבוך ממנו.

חוץ מזה שהזמן היחיד שבו קופאית תדפוק לך מבט מרחם יהיה אחרי תקלה שתצריך אותך לחכות עוד 20 דקות תוך הקשבה לצעקות "כרטיס מנהל לקופה 6!" וגם זה רק אולי.

אבל עזבו אתכם רגע מכלכלה וקופאיות. הלו! יש לנו פה שמנת מתוקה וגבינה לבנה בהוזלה של 20%. זה כאילו שיאיר לפיד שלח לי בקשה אישית שאפרסם מתכון לעוגת גבינה. אז לכבוד המאורע עצרתי בסופר היקר ליד הבית וקניתי שמנת מתוקה, גבינה לבנה ו-2 שמנת חמוצה במחיר של 16.59 שקל. אני הכי אוהבת לקנות מוצרים בפיקוח בסופרים היקרים. בתוספת של פודינג וניל, סוכר וכמה ביסקוויטים הכנתי תוך 10 דקות קינוח גבינה קליל, טעים ועשיר. כולי תקווה שחבריכם ממעמד הביניים יסכימו לטעום ממנו ללא פאדיחות מיותרות. בכל זאת, כמעט כולו מוצרים בפיקוח.

אם אין לכם כוח לחלק למנות אישיות, פשוט השתמשו בקרם להכנת עוגת ביסקוויטים טעימה במיוחד. אה, ותעשו לי טובה. אם אתם משתמשים באינסטנט פודינג יותר מפעם פעמיים בשנה, קנו את אריזת החיסכון הגדולה. כן, זה קצת הזוי, אבל מדובר בחיסכון של כ-60%. במחיר של פחות מ-5 אריזות פודינג אתם מקבלים ק"ג שלם.

מוס גבינה וביסקוויטים

עלות: כ-26 שקל

כמות: 12-10 מנות אישיות בכוסות

מרכיבים
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5%
  • 2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה 15%
  • 3/4 כוס סוכר
  • 6 כפות אינסטנט פודינג וניל (הדעות באינטרנט חלוקות על כמה שקיות זה. כאמור, אני קונה את האריזה הענקית, אז אני לא יודעת להגיד בדיוק - אבל נראה לי שזה יותר משקית)
  • 12-10 ביסקוויטים

אופן ההכנה
  1. שמים את השמנת המתוקה לבערה בינונית ומקציפים לקצפת יציבה. שומרים בצד.
  2. בקערה נוספת מערבלים היטב עם המיקסר את הגבינה, השמנת החמוצה והסוכר. מוסיפים את הפודינג ומערבלים עד שהתערובת אחידה ומתעבה.
  3. מקפלים את תערובת הגבינה לתוך הקצפת.
  4. מפוררים בתחתית כל כוס שליש ביסקוויט. עורמים מעל כף מקרם הגבינה, מפוררים עוד שליש ביסקוויט, עורמים עוד מהקרם ומפוררים מעל את יתרת הביסקוויט.