מרכיבים

1 כיכר גדולה או 2 בינוניות

  • 1 בטטה גדולה במשקל כ-600 גרם
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות ועוד 1 כף) קמח
  • 20 גרם (מעט פחות מ-1/2 קובייה) שמרים טריים
  • 230 מ"ל (1 כוס פחות 1 כף) מים
  • 1 כף רוזמרין קצוץ
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. עוטפים את הבטטה בנייר אלומיניום ואופים אותה כ-45 דקות, עד שהיא מתרככת. מצננים, קולפים ומועכים למחית חלקה.
  2. שמים את מחית הבטטה בקערת המיקסר ומוסיפים את כל שאר המרכיבים. לשים 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק (אם הבצק דביק מדי, מוסיפים מעט קמח).
  3. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעתיים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  4. יוצרים מהבצק כיכר אחת גדולה או שתיים בינוניות. מניחים בתבנית ומתפיחים חצי שעה. בינתיים מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  5. מכניסים את הלחמים לתנור ומרססים אותם במעט מים. אופים כ-30 דקות, עד שהלחמים משחימים.

מאיר אלאלוף הוא סו שף במסעדת "מסה" בתל אביב. עוד המון מתכונים שלו והמצאות טעימות - בבלוג "שובב קולינרי"