יש רגעים שבהם מסתכלים על משהו שנראה חסר ייחוד לכאורה, ואז פתאום מוצאים בו את השוני. זה בדיוק מה שקרה לי עם סיר הצ׳ילי קון קרנה שהתבשל באטיות במטבח של ההורים, רגע אחרי שהגשמים הופיעו.

אז נכון, הוא נראה כמו עוד תבשיל דומה ומוכר, אבל אז הרגשתי שיש בו משהו שונה – אולי בגלל התבלינים, אולי מפני שהוא נעשה בהמון אהבה ואולי פשוט כי ידעתי שיישארו לי ממנו זיכרונות יפים. אתם מוזמנים ליצור גם לעצמכם זיכרונות נעימים עם התבשיל החורפי הזה.

>> עוד מתכונים קלים וטעימים של אינס ינאי - בבלוג שלה ושל אפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

4 מנות

  • 2 כוסות שעועית לבנה יבשה (רצוי קטנה ככל האפשר) או קפואה
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 2 פלפלי צילי או פלפל חריף פרוסים דק (אפשר להחליף בגמבה אם לא אוהבים חריף)
  • 7 שיני שום פרוסות
  • 1 ק"ג כתף בקר (או נתח אחר שמתאים לתבשיל קדרה), חתוך לקוביות
  • תערובת תבלינים: 1 כף כמון, 2 כפות פפריקה מתוקה, פלפל שחור גרוס, 1/4 כפית קינמון, 3 עלי דפנה, 2 כפות רסק עגבניות,1 כף סילאן
  • 1 כוס יין אדום משובח
  • 4 כוסות מים
  • מלח
  • עלים קצוצים מ-1 צרור כוסברה

אופן ההכנה

  1. אם משתמשים בשעועית יבשה, משרים אותה במשך 8-12 שעות בקערה עם הרבה מים.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר עמוק ומטגנים את הבצל וקוביות הבשר 4-3 דקות, עד שהבשר נאטם.
  3. מוסיפים את הפלפל, השום, תערובת התבלינים, היין והשעועית ומערבבים. מוסיפים את המים ומערבבים שוב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומתבלים במלח. מכסים חלקית ומבשלים כשעה וחצי, עד לריכוך השעועית (אם משתמשים בשעועית קפואה, זמן הבישול יהיה קצר בכ-20 דקות). מערבבים מדי פעם, ואם צריך מוסיפים מעט מים.
  4. חמש דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את הכוסברה. מגישים בקערית עמוקה לצד לחם או אורז.