מרכיבים
4 מנות
- 4 פרוסות לחם קסטן או חלה
- 2 ביצים
- 1/2 כוס חלב
- מעט חמאה לטיגון
- 2 כפיות סוכר
- 2 בננות פרוסות
- 2 תפוחים פרוסים או 6-4 פרוסות אננס טרי, חצויות
- 2 כפות גדושות שמנת חמוצה
- סירופ מייפל לפי הטעם
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- חוצים כל פרוסת לחם באלכסון לשני משולשים.
- טורפים יחד את הביצים והחלב ומעבירים לקערית. טובלים בבלילה את פרוסות הלחם משני צדיהן.
- מחממים מעט חמאה במחבת. מטגנים את פרוסות הלחם משני הצדדים עד שהן מזהיבות. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
- מוסיפים למחבת מעט חמאה וסוכר ומחממים. מוסיפים את פרוסות הבננות והתפוחים (או האננס) ומטגנים כמה דקות, תוך ערבוב, עד שהן מתרככות מעט.
- מעבירים את פרוסות הלחם לצלחות. מסדרים על כל פרוסה מהפירות ומקשטים בשמנת חמוצה, סירופ מייפל ואבקת סוכר. מגישים מיד.
- המתכון באדיבות בית הקפה "קופי האוס" בתל אביב