מרכיבים
כ-15 לביבות
- שמן זית לטיגון
- 1 בצל קצוץ
- 1/2 כוס קינואה
- 1 כוס מים
- 1/4 כוס שיבולת שועל מהירת הכנה
- קצת יותר מ-1/2 כוס מים
- 2 בטטות, קלופות ומגורדות בפומפייה
- 1/4 כוס תערובת דגנים וזרעים: שיבולת שועל, שומשום, זרעי פשתן, זרעי דלעת וזרעי חמנייה
- חופן בזיליקום טרי קצוץ
- 2 עגבניות טריות קצוצות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים בסיר קטן מעט שמן ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הקינואה ומטגנים כדקה, תוך בחישה. מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהקינואה רכה.
- שמים בסיר קטן אחר את שיבולת השועל מהירת ההכנה והמים. מביאים לרתיחה ומבשלים, תוך בחישה, כ-3 דקות – עד שמתקבלת דייסה. מורידים מהאש.
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מפזרים את הבטטות המגורדות בתבנית ואופים כ-10 דקות, עד שהן מתרככות מעט. מוציאים ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות.
- מניחים לבטטות להתקרר כמה דקות ומעבירים אותן לקערה. מוסיפים לקערה 1/4 כוס מדייסת שיבולת השועל, 3/4 כוס מהקינואה המבושלת, את תערובת הדגנים, הבזיליקום, העגבניות, 1/3 כוס שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים לתערובת אחידה.
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה חדש. יוצרים מהתערובת לביבות ומניחים בתבנית. אופים כ-40 דקות.
- מומלץ להגיש עם טחינה חריפה וסלט עלים רענן.
- אוהד קורי הוא שף רשת "קפה לואיז"