לביבות תפוחי אדמה עם טונה

מתכון של חני אנקרי מעפולה.

מרכיבים

1 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים או מאודים

2 קופסאות טונה במים (160 גרם כל אחת), מסוננות מהנוזלים

1 בצל מגורר גס

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור טחון

4 ביצים טרופות

2 כוסות פירורי לחם

1 כוס שמן לטיגון

אופן ההכנה

1. מגררים או מועכים את תפוחי האדמה.

2. מערבבים בקערה את תפוחי האדמה, הטונה, הבצל, הפלפל החריף, המלח והפלפל. יוצרים מהתערובת לביבות.

3. מחממים במחבת שמן. טובלים את הלביבות בביצים הטרופות (חני אוהבת להשתמש בחלבונים בלבד) ומצפים בפירורי לחם. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

ברבולניק

ברבולניק - פשטידת תפוחי אדמה (צילום: אסנת לסטר)
ברבולניק - פשטידת תפוחי אדמה (צילום: אסנת לסטר)

פשטידת תפוחי אדמה שהיא בעצם לביבה ענקית אפויה. את המתכון למדתי מסבתא חנה לסטר.

מרכיבים

תבנית בגודל כ-30X40 ס"מ

1 ק"ג תפוחי אדמה, מגוררים בפומפייה

1 בצל גדול, מגורר בפומפייה

1 כוס קמח

6 ביצים

1/2 כוס שמן

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.

2. סוחטים היטב את תפוחי האדמה המגוררים, כדי להיפטר מנוזלים.

3. מערבבים היטב את כל המרכיבים.

4. משטחים את התערובת בתבנית. אופים כשעה, עד שהפשטידה משחימה.

לביבות בטטה עם פסטו ופרמזן

לביבות בטטה עם פסטו ופרמזן (צילום: אסנת לסטר)
לביבות בטטה עם פסטו ופרמזן (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של עמי בר-עם מבית השיטה.

מרכיבים

1 ק"ג בטטה קלופה

כ-1/2 כוס שמן זית

1 כף מלח גס

2 ביצים

2 כפות רוטב פסטו

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

2 כפות קמח תופח

1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון

1/2 כוס שמן לטיגון

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. חותכים את הבטטות לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ. מסדרים את הפרוסות בתבנית בשכבה אחת, מברישים אותן בשמן זית ומתבלים במלח. אופים 30-20 דקות, עד שהן מתרככות.

3. מעבירים את פרוסות הבטטה לקערה ומועכים אותן למחית גסה.

4. מוסיפים לקערה את הביצים, רוטב הפסטו, הפרמזן, הקמח והפלפל השחור. מערבבים היטב.

5. מעצבים מהתערובת לביבות. מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה.

צ'ורוס - סופגניות ארגנטינאיות

צ'ורוס - סופגניות ארגנטינאיות (צילום: אסנת לסטר)
צ'ורוס - סופגניות ארגנטינאיות (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של הלן קוזוב מאלון מורה.

מרכיבים

1/2 ליטר מים

2 כפות שמן

1 כפית מלח

250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח

שמן לטיגון עמוק

להגשה

סוכר ו/או 200 גרם שוקולד מריר מומס

אופן ההכנה

1. שמים בסיר קטן את המים, השמן והמלח, ומחממים.

2. כשהמים רותחים מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים, עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר ומתגבש לגוש.

3. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר גדול משונן בקוטר כ-1.5 עד 2 ס"מ.

4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מזלפים לתוך הסיר פסי בצק באורך של כ-10 ס"מ (חותכים את הבצק סמוך לצנתר באמצעות סכין או מספריים). הבצק לא יוצא בקלות, ולכן חשוב להשתמש בצנתר גדול וללחוץ לאט ובסבלנות.

5. מטגנים את פסי הבצק כ-10 דקות, עד שהם מזהיבים. מוציאים לצלחת עם מגבות נייר.

6. מגלגלים את הצ'ורוס בסוכר או טובלים בשוקולד מומס ומגישים מיד. אפשרות נוספת היא למלא את הצ'ורוס בריבת חלב באמצעות צנתר ארוך וצר.

אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע