קדרת דגים בחלב קוקוס וגויאבות

מרכיבים

4 מנות

  • 4 נתחי פילה דג לבן (למשל, מוסר או לברק) במשקל כ-200 גרם כל אחד, עם העור וללא עצמות
  • שמן זית
  • 2 גויאבות בינוניות חתוכות לפלחים
  • 1 כף שום קצוץ
  • 1 כף שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 1 כף למון גראס קצוץ
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כפית צ'ילי טרי פרוס דק
  • מלח
  • חופן עלי כוסברה

אופן ההכנה
  1. מחממים במחבת מעט שמן זית. מוסיפים את הגויאבות, השום, הג'ינג'ר וזרעי הכוסברה ומטגנים דקה, תוך ערבוב.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הדגים והכוסברה. מערבבים ומתבלים במעט מלח. מביאים לרתיחה.
  3. מניחים את הדגים ברוטב ומבשלים כ-4 דקות על אש בינונית, עד שהם מוכנים. מעבירים את הדגים לצלחות ואם יש צורך מבשלים את הרוטב עוד 3-2 דקות, עד שהוא מסמיך מעט.
  4. יוצקים את הרוטב על הדגים ומעטרים בעלי כוסברה.

סלט אסייתי עם גויאבות, פומלה, אטריות אורז ובוטנים

סלט בטעמים אסייתיים שמשלב אטריות מאורז שחור, גבינה כחולה, בוטנים מוקפצים בתבלינים - וגויאבה שמרעננת את כל העסק.

מרכיבים

4 מנות

  • 125 גרם (חצי חבילה) אטריות מאורז שחור (להשיג ברשתות שופרסל ועדן טבע מרקט, ובחנויות טבע)
  • 2 גויאבות בינוניות חתוכות לפלחים
  • 1/2 חצי כרוב סגול חתוך לרצועות דקיקות
  • 1 גזר מגולף לפרוסות דקות בעזרת קולפן
  • פלחים מפומלה אחת, ללא גרעינים וציפה
  • חופן עלי כוסברה
  • חופן עלי בזיליקום
  • 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות חומץ אורז או חומץ בן יין
  • 3 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות סילאן
  • 100 גרם גבינת רוקפור

לבוטנים המתובלים
  • 2 כפות שמן זית
  • 100 גרם בוטנים מקולפים
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • 1/4 כפית זנגביל

אופן ההכנה
  1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן.
  2. מחממים במחבת את שמן הזית. מוסיפים את הבוטנים ומקפיצים כ-2 דקות. מוסיפים את שני סוגי הפפריקה ואת הזנגביל ומקפיצים עוד כחצי דקה. מורידים מהאש.
  3. שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט, למעט הבוטנים והגבינה. מערבבים היטב, מעבירים לקערות הגשה ומפזרים מעל את הגבינה והבוטנים.

  • מאיר אלאלוף הוא סו שף במסעדת "מסה" בתל אביב. עוד המון מתכונים שלו והמצאות טעימות - בבלוג"שובב קולינרי"