כמקור מעולה לחלבון, קינואה היא תוספת פופולרית לצמחונים. הפעם – בגרסה עשירה וטעימה במיוחד.

מרכיבים (6-4 מנות)

  • 1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1 שורש סלרי גדול, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • ‭2 1/2‬ כוסות קינואה
  • 3 כוסות מים
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • 2 כפות שמן
  • 150 גרם אגוזי פקאן קלופים, לא קלויים, קצוצים גס
  • 6 משמשים מיובשים, קצוצים לקוביות קטנות
  • 5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • ‭1/2‬ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  2. מפזרים בתבנית את קוביות הבטטה ושורש הסלרי, וצולים כ-10 דקות. מערבבים בעדינות וצולים כ-10 דקות נוספות, עד שהירקות מזהיבים. מוציאים ומניחים בצד.
  3. שמים את הקינואה, המים והמלח בסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את עוצמת הלהבה, מכסים ומבשלים עוד ‭15-10‬ דקות. מסירים מהכיריים, מאווררים את הקינואה בשני מזלגות, ומניחים לצינון קל.
  4. מעבירים את הקינואה ואת הירקות הצלויים לקערת הגשה. מוסיפים את שאר המרכיבים, מתבלים במלח ובפלפל ומגישים חם.

אפשר להכין מראש?

  • כן, עד 3 ימים מראש. מצננים את הקינואה והירקות, מערבבים עם האגוזים והמשמשים ומאחסנים במקרר. לפני ההגשה, מחממים במחבת או במיקרוגל, ומוסיפים את הבצל והפטרוזיליה.