כמקור מעולה לחלבון, קינואה היא תוספת פופולרית לצמחונים. הפעם – בגרסה עשירה וטעימה במיוחד.
מרכיבים (6-4 מנות)
- 1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 1 שורש סלרי גדול, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 2 1/2 כוסות קינואה
- 3 כוסות מים
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות שמן
- 150 גרם אגוזי פקאן קלופים, לא קלויים, קצוצים גס
- 6 משמשים מיובשים, קצוצים לקוביות קטנות
- 5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- מפזרים בתבנית את קוביות הבטטה ושורש הסלרי, וצולים כ-10 דקות. מערבבים בעדינות וצולים כ-10 דקות נוספות, עד שהירקות מזהיבים. מוציאים ומניחים בצד.
- שמים את הקינואה, המים והמלח בסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את עוצמת הלהבה, מכסים ומבשלים עוד 15-10 דקות. מסירים מהכיריים, מאווררים את הקינואה בשני מזלגות, ומניחים לצינון קל.
- מעבירים את הקינואה ואת הירקות הצלויים לקערת הגשה. מוסיפים את שאר המרכיבים, מתבלים במלח ובפלפל ומגישים חם.
אפשר להכין מראש?
- כן, עד 3 ימים מראש. מצננים את הקינואה והירקות, מערבבים עם האגוזים והמשמשים ומאחסנים במקרר. לפני ההגשה, מחממים במחבת או במיקרוגל, ומוסיפים את הבצל והפטרוזיליה.