הוא נראה כמו תפוח קטן, יש לו טעם שמזכיר תפוח - אבל הוא בכלל לא תפוח. אם עדיין לא נפגשתם, כדאי לכם לעשות היכרות עם השיזף הסיני - פרי שהחל להימכר בשנים האחרונות בשווקים ונמצא כעת בשיא העונה.

אחת התכונות המעניינות של השיזף הסיני היא שיש לו שני "מצבי צבירה": אפשר לאכול אותו כשהוא עדיין ירוק, ואז הוא פריך ובכל טעם עדין של תפוח; ואפשר לחכות עד שהוא יאדים ויתקמט, ואז הוא רך וחמוץ-מתוק יותר. לפרי יש גם יתרונות בריאותיים: הוא עשיר בוויטמין C ובנוגדי חמצון, וברפואה המסורתית במזרח הרחוק הוא נחשב כמרגיע וכמפחית חרדות.

השיזף הסיני יכול לשמש, כמובן, גם לבישול ולאפייה. לפניכם מתכון של השף איתן מזרחי ממסעדת "אי זוגי", שיוצר שידוך מעניין בין הצירוף הקלאסי של פרי וגבינה לבין בצק של פיצה (המתכון באדיבות מועצת הצמחים). את הפרי תוכלו לקנות בשווקים, אצל הירקנים המובחרים וברשת "חצי חינם".

מרכיבים

4 פיצות אישיות

  • 1 ק"ג קמח
  • 25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 2 כפות (30 גרם) סוכר
  • 4 כפיות (20 גרם) מלח
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) שמן זית
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מי קרח
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 1 כפות סוכר
  • 10 שזיפים סיניים חתוכים לפרוסות
  • 120 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 120 גרם גבינת קצ'וטה (גבינת צאן – להשיג במעדניות בחלק מרשתות השיווק) מגוררת

אופן ההכנה

  1. מתקינים במעבד מזון את להב הפלסטיק (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני). שמים במעבד את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח, שמן הזית והמים, ומעבדים מעט עד שמתקבל בצק דביק למדי.
  2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח. לשים במשך כחמש דקות באמצעות בסיס כפות הידיים, עד שמתקבל בצק גמיש ולא דביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה ומכסים בפלסטיק נצמד. מתפיחים במקרר במשך כ-8 שעות, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  5. מחממים במחבת את החמאה והסוכר על אש בינונית. מוסיפים את פרוסות השיזף הסיני ומקפיצים כ-3 דקות, עד שהוא משחים מעט. מורידים מהכיריים ושומרים בצד.
  6. חובטים בבצק כדי להוציא ממנו את האוויר. לשים אותו במשך כדקה ומחלקים ל-4 כדורים שווים בגודלם.
  7. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את אחד הכדורים לעיגול בעובי 1 ס״מ ובקוטר 20 ס״מ ומניחים בתבנית (שומרים בינתיים את שאר הכדורים במקרר, כשהם מכוסים היטב בשקית ניילון).
  8. מפזרים על העיגול רבע מפרוסות השיזף הסיני ורבע מכמות הגבינות. אופים בחלק התחתון של התנור 30-20 דקות, עד שקצוות הפיצה שחומים ופריכים.
  9. חוזרים על התהליך עם שאר כדורי הבצק.
  10. כדאי להגיש עם שמנת חמוצה.