מרכיבים

5-4 מנות

  • 500 גרם גזר קלוף (כ-5 גזרים)
  • 500 גרם סלק קלוף (כ-4 סלקים קטנים)
  • 4 כפות שמן זית
  • חופן עלי טימין טריים
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) יין אדום יבש (אני השתמשתי במרלו)
  • חופן נדיב של עלי כוסברה קצוצים גס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. חותכים את הגזרים לפרוסות באורך של כ-4 ס"מ. חותכים את הסלקים לפלחים.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה. שמים את הירקות במחבת בשכבה אחת ומוסיפים את עלי הטימין. מבשלים 10 דקות, תוך בחישה מדי פעם.
  3. מוסיפים את היין, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה 25-20 דקות, עד שהירקות מתרככים. מדי פעם מנערים בעדינות את המחבת או מערבבים.
  4. מכבים את האש. מוסיפים את עלי הכוסברה, מכסים וממתינים 5 דקות.
  5. מגישים חם או פושר.