מתכון קל להכנה (והריח, אח), שהכי כיף לאכול בידיים ישר מהווק או מהסיר (וככה גם חוסכים בכלים שצריך לשטוף!)

שימו לב שצריך לתת לכנפיים לנוח במקרר לפחות שעה לפני הבישול, כדי שיספגו את טעמי התבלינים.

מרכיבים (6-4 מנות)

  • 12 כנפי עוף טריות או קפואות ומופשרות (כ-1/2 1 ק"ג)
  • פלפל צ'ילי אדום טרי, חצוי לאורכו ופרוס דק
  • 1 כפית פפריקה מתוקה או 1 כפית (או פחות, אם לא אוהבים חריף) אבקת צ'ילי
  • 1 כפית אבקת ג'ינג'ר
  • קליפה מגוררת מלימון שלם או מליים
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 2-1 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 4-3 כפות דבש נוזלי

אופן ההכנה

  1. ממלאים סיר בינוני במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הכנפיים ומבשלים דקה-שתיים (עשו זאת בכמה סבבים, כדי שטמפרטורת המים לא תרד).
  2. מניחים את הכנפיים המבושלות על מגבות נייר ומייבשים אותן היטב. מסירים מהן את הקצה ומרחיקים שאריות נוצות, אם יש (אבל משאירים את העור).
  3. מערבבים בקערה את פרוסות הפלפל, הפפריקה, הג'ינג'ר וקליפת הלימון. טובלים את הכנפיים בתערובת התבלינים, כך שהן יכוסו בה היטב מכל הצדדים. מכסים ומניחים במקרר לשעה-שעתיים לפחות.
  4. מחממים היטב על אש גבוהה ווק גדול וכבד או סיר כבד. מוסיפים לווק 2 כפות שמן ומחממים אותו כמה שניות. מוסיפים 6 כנפי עוף ומטגנים אותן תוך בחישה תכופה במשך 14-10 דקות, עד שהן מזהיבות היטב.
  5. מוציאים את הכנפיים מהווק ומניחים על מגבות נייר.
  6. מוסיפים לווק את 2 כפות השמן הנותרות ומטגנים באותו אופן את יתרת הכנפיים. מוציאים את הכנפיים מהווק ומניחים על מגבות נייר.
  7. מוסיפים לווק את הפטרוזיליה הקצוצה ומטגנים כדקה, תוך ערבוב.
  8. מחזירים את כל הכנפיים לווק ומטגנים כדקה, תוך ערבוב.
  9. מוסיפים לווק את רוטב הסויה ואת הדבש ומערבבים. מבשלים עוד דקה-שתיים, תוך ערבוב.
  10. מגישים חם, עם הרוטב שנשאר בווק. אפשר לקשט בעלי פטרוזיליה ובפרוסות לימון – וכדאי לאכול עם הידיים!

טיפים וגיוונים

  • אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה, ואת אבקת הפפריקה המתוקה באבקת צ'ילי.
  • אם שומרים את המנה המוכנה במקרר הרוטב נקרש, אך הוא הופך בחזרה לנוזלי בחימום.
  • אפשר להקפיא את הכנפיים המוכנות, ולחמן אותן מחדש בתנור או במחבת.