בצק לפיצה

במתכון הפיצה עם פסטרמת ההודו ובמתכון הפיצה עם חזה העוף כדאי להכין את הבצק קודם, ובזמן שהוא תופח להכין את התוספות. במתכון פיצה הבולונז כדאי להכין את הרוטב לפני שמכינים את הבצק (או במקביל), מפני שהרוטב זקוק לבישול של כשעה וחצי-שעתיים.

מרכיבים

ל-3 פיצות אישיות בקוטר של כ-28 ס"מ

  • 1/3 4 כוסות (600 גרם) קמח
  • 1 כף מעט גדושה (10 גרם) שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 1 כף מעט גדושה (15 גרם) סוכר
  • 3/4 1 כוסות (420 מ"ל) מים
  • 1 כף שמן זית

אופן ההכנה

  1. שמים את כל המרכיבים בקערה ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. ממשיכים ללוש כ-15 דקות – אפשר בקערה ואפשר על משטח העבודה (הלישה לא חייבת להיות נמרצת, אבל חשוב שהיא תימשך 15 דקות. אם אין לכם מיקסר מקצועי לא כדאי להשתמש בו, כי התוצאה של לישה ידנית תהיה טובה יותר).
  2. מחזירים את הבצק לקערה (או משאירים אותו בתוכה) ומכסים בשקית ניילון. מתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  3. מוציאים מהבצק את האוויר ומחלקים אותו ל-3 חלקים שווים. מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כחצי-שעה עד שעה נוספת (כדי לבדוק אם הבצק מוכן יוצרים בו גומה עם האצבע. אם הגומה נשארת – הבצק תפח מספיק).

צפו: כך לשים בצק שמרים בקערה

צפו: כך לשים בצק שמרים על משטח

פיצה עם פסטרמת הודו

מרכיבים

3 פיצות אישיות בקוטר של כ-28 ס"מ

  • 1 כמות בצק (ראו מתכון למעלה)

לרוטב
  • 3 עגבניות
  • צרור פטרוזיליה קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון

לתוספות
  • 200 גרם פסטרמת חזה הודו עם צ'ילי, פרוסה דק
  • 4 ארטישוקים כבושים, חתוכים לרבעים
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
  • מלח גס
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-250 מעלות.
  2. מכינים את הרוטב: מרסקים את העגבניות בפומפייה ומסננים מהן את הנוזלים. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את אחד מכדורי הבצק לעיגול בקוטר של כ-28 ס"מ.
  4. מורחים מהרוטב על הבצק (משאירים בשוליים כ-2 ס"מ ללא רוטב). מפזרים מעל פלפלים וארטישוקים.
  5. אופים עד שהבצק מתחיל להשחים. מוציאים את הפיצה מהתנור, מפזרים עליה פסטרמה ומחזירים לתנור. אופים עוד כ-3-2 דקות, עד שהפסטרמה חמה.
  6. מכינים באותו אופן 2 פיצות נוספות (שומרים את כדורי הבצק הנוספים במקרר עד לרידוד שלהם, כדי שלא יתפחו בינתיים יותר מדי).

פיצה עם חזה עוף

מרכיבים

3 פיצות אישיות בקוטר של כ-28 ס"מ

  • 1 כמות בצק (ראו מתכון למעלה)

לעוף
  • חזה עוף שלם, עם העצם (חשוב להשאיר את העצם, כי היא תמנע מהבשר להתייבש)
  • 3 כפות אורגנו יבש
  • 3 כפות שום גבישי
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב פסטו

  • כ-1/2 כוס צנוברים
  • 1 צרור בזיליקום
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום
  • 1/2 צרור פטרוזיליה

לתוספת
  • 4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 בצלים סגולים פרוסים דק
  • כ-200 גרם זיתי קלמטה
  • 1 צרור ארוגולה
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • שמן זית

אופן ההכנה

העוף
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. שמים את התבלינים בקערה ומערבבים. מעסים את העוף היטב בתערובת התבלינים.
  3. מניחים את העוף בתבנית וצולים 30-20 דקות, עד שהוא מוכן (כדי לראות שהוא מוכן, אפשר ליצור בו חתך ולראות שהוא כבר אינו נא).
  4. מצננים מעט וקורעים את העוף בידיים לפיסות.

הפסטו

  1. מחממים מחבת יבשה (ללא שמן) על אש בינונית. מוסיפים את הצנוברים וקולים אותם דקה-שתיים, תוך ערבוב, עד שהם מזהיבים מעט ומפיצים ניחוח נעים.
  2. שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הפסטו, למעט השמן, ומתחילים לעבד. לאחר שנוצרת תערובת אחידה מוסיפים את השמן בזילוף אטי, עד שמתקבל רוטב אחיד וסמיך.

הרכבת הפיצות
  1. מחממים את התנור ל-250 מעלות.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את אחד מכדורי הבצק לעיגול בקוטר של כ-28 ס"מ.
  3. מורחים את הבצק בפסטו (משאירים בשוליים כ-2 ס"מ ללא רוטב).
  4. מפזרים על הפסטו פיסות עוף.
  5. אופים כ-15 דקות, עד שהבצק מוכן.
  6. בזמן שהפיצה בתנור מערבבים את כל מרכיבי התוספת.
  7. מיד לאחר שמוציאים את הפיצה מהתנור מפזרים עליה מהתוספת.
  8. מכינים באותו אופן 2 פיצות נוספות (שומרים את כדורי הבצק הנוספים במקרר עד לרידוד שלהם, כדי שלא יתפחו בינתיים יותר מדי).

פיצה בולונז

במתכון זה יש להכין את הרוטב לפני שמכינים את הבצק (או במקביל), מפני שהרוטב זקוק לבישול של כשעה וחצי-שעתיים.

מרכיבים

3 פיצות אישיות בקוטר של כ-28 ס"מ

  • 1 כמות בצק (ראו מתכון למעלה)

לרוטב הבולונז
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל אדום חריף קצוץ
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • 500 גרם בשר טחון (רצוי טלה)
  • 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 גבעול טימין
  • צרור בזיליקום
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור

לתוספת

  • 1 נקניקיית מרגז חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 פלפל חריף ירוק פרוס
  • 1 עגבנייה פרוסה דק
  • חופן עלי פטרוזיליה

אופן ההכנה

הרוטב
  1. מחממים בסיר שמן זית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים גם את הפלפל, הסלרי, הגזר והצ'ילי, ומטגנים עד שהם מזהיבים.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים, תוך ערבוב והפרדת הפירורים, עד שהוא משחים.
  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי-שעתיים ללא מכסה.
  4. מוסיפים את הטימין, הבזיליקום, אגוז המוסקט, מלח ופלפל. מערבבים ומורידים מהאש.

הרכבת הפיצות
  1. מחממים את התנור ל-250 מעלות.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את אחד מכדורי הבצק לעיגול בקוטר של כ-28 ס"מ.
  3. מפזרים מהרוטב על הבצק (משאירים בשוליים כ-2 ס"מ ללא רוטב).
  4. מפזרים על הרוטב קוביות מרגז, פלפל חריף ופרוסות עגבנייה.
  5. אופים 15-12 דקות, עד שהבצק מוכן. לפני ההגשה מפזרים על הפיצה עלי פטרוזיליה.
  6. מכינים באותו אופן 2 פיצות נוספות (שומרים את כדורי הבצק הנוספים במקרר עד לרידוד שלהם, כדי שלא יתפחו בינתיים יותר מדי).