אחד מסודות הטעם של המנה הזאת הוא שגם הבצק מכיל בשר. ממש כמו בביירות, הוא מונח על גבי מגש בשתי שכבות, שביניהן שכבה של בשר טחון עם בצל ותבלינים.

מרכיבים

תבנית בקוטר של כ-26 ס"מ

לבשר

  • 500 גרם בשר בקר או כבש, טחון
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 3 כפות שמן זית
  • כמון
  • פלפל שחור מלח
  • 2 כפות צנוברים, קלויים קלות במחבת יבשה

לתערובת הבצק

  • 500 גרם בורגול דק
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 250 גרם בשר בקר או כבש, טחון
  • 25 גרם (3 כפות) קמח
  • 25 גרם (3 כפות) סולת
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

הבשר

  1. מחממים את השמן במחבת רחבה. מטגנים קלות את הבצל מבלי להשחימו.
  2. מוסיפים את הבשר ואת התבלינים. מבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד לאידוי מוחלט של הנוזלים.
  3. מוסיפים את הצנוברים ושומרים עד לשימוש.

הבצק והאפייה

  1. שוטפים היטב את הבורגול ומשרים אותו 20 דקות במים קרים. מסננים היטב וסוחטים.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בשמן זית.
  3. שמים במעבד מזון את הבורגול ואת שאר מרכיבי תערובת הבצק. טוחנים היטב לבצק אחיד. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  4. משטחים בתחתית התבנית מחצית מכמות הבצק.
  5. משטחים מעל הבצק את תערובת הבשר, ומשטחים מעליה את יתרת הבצק. מברישים במעט שמן זית.
  6. אופים כ-25 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
  7. מגישים עם טחינה וסלט עגבניות חריף.

עמית קאופמן הוא הבעלים והשף הראשי של קייטרינג טעם וצבע