מרכיבים (4 מנות)
- 1/4 כוס (50 מ"ל) שמן זית
- 3/4 כוס בצל קצוץ דק
- 1/4 כוס גבעולי סלרי קצוצים
- 1/4 כוס גזר קצוץ דק
- 2 שיני שום פרוסות
- 50 גרם (1/4 כוס) פסטרמה אווז מעושנת, קצוצה
- 1/2 2 כפות קמח (לא חובה)
- 50 גרם (2 כפות גדושות) רסק עגבניות
- 2 כפות סוכר
- 6-5 עגבניות, קצוצות דק ומסוננות מהמיץ (כ-400 גרם – אפשר להשתמש גם בעגבניות מרוסקות משומרות)
- 1/2 2 כוסות ציר עוף (ביתי או מאבקה - למתכון לציר עוף ביתי מהיר - לחצו כאן)
- בוקה גרני - צרור של 3-2 גבעולי פטרוזיליה, 3-2 גבעולי טימין ועלה דפנה הקשורים יחדיו
- 1 כוס בצל קצוץ
- 500 גרם כבד עוף נקי וחתוך לקוביות קטנות
- מלח
אופן ההכנה
- מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים 3/4 כוס בצל קצוץ, את הסלרי ואת הגזר. ממליחים ומטגנים את הירקות עד שהם מתרככים והופכים לשקופים.
- מוסיפים את השום, האווז וגם את הקמח (רק אם רוצים – תפקידו הוא להסמיך את הרוטב). מבשלים כדקה.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים דקה נוספת (חשוב לבשל בשלב זה את הרסק, כי הדבר מוציא ממנו את החומציות).
- מוסיפים את הסוכר, העגבניות הקצוצות, ציר העוף, הבוקה גרני והאווז המעושן. מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי, עד שהרוטב מסמיך.
- מוציאים מהסיר את הבוקה גרני ומשליכים אותו.
- אם רוצים רוטב חלק, אפשר לרסק אותו בשלב זה באמצעות בלנדר מוט או בלנדר רגיל (כדי לקבל רוטב חלק במיוחד, מסננים אותו לאחר הריסוק במסננת דקה).
- מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים 1 כוס בצל קצוץ ומטגנים עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים למחבת את כבדי העוף ומטגנים עד שהם משחימים מעט.
- מעבירים את תכולת המחבת למסננת לכ-10 דקות, לניקוז הנוזלים.
- מוסיפים את כבדי העוף והבצל המטוגן לרוטב. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. טועמים, ובמידת הצורך מוסיפים מלח או סוכר. מומלץ להגיש עם פטרוזיליה קצוצה.
טיפ
- מומלץ לתת לרוטב לשבת במקרר כמה שעות, כדי שהטעמים ייספגו היטב.
- מיכאל כ"ץ הוא השף הראשי של קבוצת "אדום". לעמוד של מיכאל בפייסבוק - לחצו כאן