מרכיבים (4 מנות)

  • 1/4 כוס (50 מ"ל) שמן זית
  • 3/4 כוס בצל קצוץ דק
  • 1/4 כוס גבעולי סלרי קצוצים
  • 1/4 כוס גזר קצוץ דק
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 50 גרם (1/4 כוס) פסטרמה אווז מעושנת, קצוצה
  • 1/2 2 כפות קמח (לא חובה)
  • 50 גרם (2 כפות גדושות) רסק עגבניות
  • 2 כפות סוכר
  • 6-5 עגבניות, קצוצות דק ומסוננות מהמיץ (כ-400 גרם – אפשר להשתמש גם בעגבניות מרוסקות משומרות)
  • 1/2 2 כוסות ציר עוף (ביתי או מאבקה - למתכון לציר עוף ביתי מהיר - לחצו כאן)
  • בוקה גרני - צרור של 3-2 גבעולי פטרוזיליה, 3-2 גבעולי טימין ועלה דפנה הקשורים יחדיו
  • 1 כוס בצל קצוץ
  • 500 גרם כבד עוף נקי וחתוך לקוביות קטנות
  • מלח

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים 3/4 כוס בצל קצוץ, את הסלרי ואת הגזר. ממליחים ומטגנים את הירקות עד שהם מתרככים והופכים לשקופים.
  2. מוסיפים את השום, האווז וגם את הקמח (רק אם רוצים – תפקידו הוא להסמיך את הרוטב). מבשלים כדקה.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים דקה נוספת (חשוב לבשל בשלב זה את הרסק, כי הדבר מוציא ממנו את החומציות).
  4. מוסיפים את הסוכר, העגבניות הקצוצות, ציר העוף, הבוקה גרני והאווז המעושן. מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי, עד שהרוטב מסמיך.
  5. מוציאים מהסיר את הבוקה גרני ומשליכים אותו.
  6. אם רוצים רוטב חלק, אפשר לרסק אותו בשלב זה באמצעות בלנדר מוט או בלנדר רגיל (כדי לקבל רוטב חלק במיוחד, מסננים אותו לאחר הריסוק במסננת דקה).
  7. מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים 1 כוס בצל קצוץ ומטגנים עד שהוא מזהיב.
  8. מוסיפים למחבת את כבדי העוף ומטגנים עד שהם משחימים מעט.
  9. מעבירים את תכולת המחבת למסננת לכ-10 דקות, לניקוז הנוזלים.
  10. מוסיפים את כבדי העוף והבצל המטוגן לרוטב. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. טועמים, ובמידת הצורך מוסיפים מלח או סוכר. מומלץ להגיש עם פטרוזיליה קצוצה.

טיפ

  • מומלץ לתת לרוטב לשבת במקרר כמה שעות, כדי שהטעמים ייספגו היטב.