מרכיבים

תבנית בגודל 20X30 ס"מ

  • 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה 15% שומן
  • 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
  • 3 כפות סוכר
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות אבקה להכנת שוקו ‭
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס חלב
  • 300 גרם ביסקוויטים או עוגיות לקסטה

לציפוי השוקולד
  • 1/3 כוס + 2 כפות (100 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את השמנת החמוצה, פודינג הווניל ו-3 כפות הסוכר ומערבבים.
  2. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ואת 2 כפות הסוכר ומקציפים לקצפת יציבה.
  3. מוסיפים את תערובת השמנת החמוצה לקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
  4. שמים בכוס את אבקת השוקו. מוסיפים את המים והחלב ומערבבים היטב. יוצקים את הנוזל לקופסה שטוחה.
  5. טובלים עוגיות טבילה קצרה בשוקו ומרפדים בהן את תחתית התבנית.
  6. מורחים מחצית מהקרם על העוגיות ומיישרים במרית.
  7. טובלים עוד עוגיות בשוקו ומניחים אחת ליד השנייה על הקרם, עד שהן מכסות אותו לחלוטין.
  8. מורחים על העוגיות את יתרת הקרם.
  9. טובלים עוד עוגיות בשוקו ומניחים על הקרם. עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום או בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא כ-10 דקות.
  10. בינתיים, מכינים את ציפוי השוקולד: שמים את השמנת בסיר קטן ומחממים עד שהיא כמעט רותחת. מכבים את הלהבה ומוסיפים לסיר את קוביות השוקולד. ממתינים כדקה ואז מערבבים לאט ובעדינות, עד שמתקבל קרם שוקולד חלק.
  11. מוציאים את העוגה מהמקפיא ומורחים עליה את קרם השוקולד. מכסים ומאחסנים במקרר לפחות שעה (או כ-30 דקות במקפיא).
  12. העוגה תישמר במקרר עד 4 ימים כשהיא מכוסה.