מרכיבים
תבנית בגודל 20X30 ס"מ
- 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה 15% שומן
- 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
- 3 כפות סוכר
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות אבקה להכנת שוקו
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס חלב
- 300 גרם ביסקוויטים או עוגיות לקסטה
- 1/3 כוס + 2 כפות (100 מ"ל) שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
אופן ההכנה
- שמים בקערה את השמנת החמוצה, פודינג הווניל ו-3 כפות הסוכר ומערבבים.
- שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ואת 2 כפות הסוכר ומקציפים לקצפת יציבה.
- מוסיפים את תערובת השמנת החמוצה לקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
- שמים בכוס את אבקת השוקו. מוסיפים את המים והחלב ומערבבים היטב. יוצקים את הנוזל לקופסה שטוחה.
- טובלים עוגיות טבילה קצרה בשוקו ומרפדים בהן את תחתית התבנית.
- מורחים מחצית מהקרם על העוגיות ומיישרים במרית.
- טובלים עוד עוגיות בשוקו ומניחים אחת ליד השנייה על הקרם, עד שהן מכסות אותו לחלוטין.
- מורחים על העוגיות את יתרת הקרם.
- טובלים עוד עוגיות בשוקו ומניחים על הקרם. עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום או בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא כ-10 דקות.
- בינתיים, מכינים את ציפוי השוקולד: שמים את השמנת בסיר קטן ומחממים עד שהיא כמעט רותחת. מכבים את הלהבה ומוסיפים לסיר את קוביות השוקולד. ממתינים כדקה ואז מערבבים לאט ובעדינות, עד שמתקבל קרם שוקולד חלק.
- מוציאים את העוגה מהמקפיא ומורחים עליה את קרם השוקולד. מכסים ומאחסנים במקרר לפחות שעה (או כ-30 דקות במקפיא).
- העוגה תישמר במקרר עד 4 ימים כשהיא מכוסה.