העוגה הזאת מפתיעה במרקם עדין וטעמים מאוזנים. לפעמים, כשבא לי להרגיש שאני בלונדון, אני מכין לי כוס תה וחותך פרוסה מהמאפה הנהדר הזה.
מרכיבים (תבנית אינגליש קייק קטנה)
- 130 גרם (1 כוס פחות 1 כף) קמח
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 100 גרם חמאה
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 2 ביצים
- 100 גרם (2/3 כוס) פירות מסוכרים ו/או צימוקים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-165 מעלות. משמנים היטב את התבנית.
- מערבבים את הקמח ואבקת האפייה.
- מתקנים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את העוגה גם עם מיקסר ידני או בבחישה ידנית). שמים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר, ומקרימים במשך כמה דקות – עד שהסוכר מתמוסס בחמאה.
- ממשיכים לערבל ומוסיפים את הביצים בהדרגה. מוסיפים גם את הקמח, ומפסיקים לערבל ברגע שהוא נטמע בתערובת (עיבוד יתר עלול להפוך את העוגה לדחוסה).
- מוסיפים את הפירות המסוכרים ומטמיעים אותם בתערובת בכמה בחישות.
- אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- תומר כבירי הוא מרכז קורס קונדיטוריה
ב"בישולים – בית הספר הגבוה לקולינריה"