מרק קטיפתי עם טעמים נפלאים שמזכירים בית, משפחה וחורף. בשילוב נקניקיות מרגז, שמוסיפות טעם עמוק של בשר ומעט חריפות, מתקבלת ארוחה שלמה ומשביעה.
המתכון באדיבות "טירת צבי".
מרכיבים (כ-6 מנות)
- 500 גרם אפונה יבשה
- מעט שמן לטיגון
- 3 בצלים, חתוכים לקוביות
- 3 גזרים, חתוכים לפרוסות עבות
- 1 שורש סלרי
- 150 גרם דלעת, חתוכה לקוביות גדולות
- 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות גדולות
- 5 שיני שום שלמות
- 1 גרון הודו או 1 כנף (לא חובה – תפקידם להעשיר את טעם המרק)
- 500 גרם נקניקיות מרגז
- 200 גרם אפונה קפואה
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את האפונה היבשה. מסננים ומניחים בצד.
- מחממים בסיר גדול מעט שמן. מוסיפים את הבצלים ומטגנים אותם כ-3 דקות.
- מוסיפים בהדרגה לסיר, לפי הסדר, את הגזרים, הסלרי, הדלעת, תפוחי האדמה, השום וההודו. לאחר הוספת כל מרכיב מטגנים דקה-שתיים לפני שמוסיפים את המרכיב הבא.
- מוסיפים לסיר את האפונה היבשה, מערבבים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-45 דקות, עד שהאפונה מתרככת.
- מטגנים קלות במחבת את נקניקיות המרגז. מוציאים מהמחבת, פורסים ומניחים בצד.
- מוציאים מהסיר את גרון ההודו (או הכנף), וטוחנים למרקם חלק באמצעות בלנדר ידני.
- מוסיפים לסיר את הנקניקיות ואת האפונה הקפואה. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות.