עוגיות סנדוויץ' עם קרם קפה ואגוזים

מרכיבים (30 עוגיות)
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • ‭1/3‬ כוס (70‬ גרם) סוכר
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • ‭1/2‬ כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה, טרופה

למלית
  • ‭1 1/2‬ כפות אבקת קפה נמס
  • 1 כף מים רותחים
  • 150 גרם חמאה, רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כוס (100‬ גרם) אגוזי מלך טחונים

לזיגוג
  • 1 כוס (120‬ גרם) אבקת סוכר
  • 2 כפיות אבקת קפה נמס
  • 2 כפות מים או 1 כף מים ‭1 +‬ כף ליקר קפה
  • 1 כף (‬15 גרם) חמאה

לקישוט
  • 30 חצאי אגוזי מלך

אופן ההכנה

הבצק
  1. שמים בקערת מעבד המזון את הקמח, הסוכר, החמאה ותמצית הווניל. מעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) לתערובת פירורית.
  2. מוסיפים את הביצה ומעבדים קצרות, רק עד שנוצר בצק אחיד.
  3. פורשים על משטח עבודה נייר אפייה, ומעבירים אליו את הבצק. מניחים עליו נייר אפייה נוסף ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ. מאחסנים במקרר כחצי שעה.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני (180‬ מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  5. קורצים מהבצק 60 עיגולים בקוטר ‭4.5‬ ס"מ. מסדרים את העיגולים בתבנית במרווחים של 2 ס"מ.
  6. אופים ‭15-10‬ דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים.

המלית
  1. ממיסים את אבקת הקפה במים הרותחים ומצננים כ‭10-‬ דקות.
  2. שמים בקערת המערבל את החמאה ואבקת הסוכר ומערבלים עד שמתקבל קרם בהיר ואוורירי. מוסיפים את הקפה המומס ומקציפים לקרם אחיד.
  3. מוסיפים את האגוזים ומערבבים ידנית.

הרכבת העוגיות
  1. מורחים על 30 מהעוגיות כפית גדושה מהמלית, ומצמידים להן את 30 העוגיות הנותרות
  2. שמים בסיר קטן את כל מרכיבי הזיגוג. מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב, עד שהמרכיבים נמסים והנוזל אחיד.
  3. מורחים מעט זיגוג על אחת העוגיות העליונות ומיד מניחים מעליו אגוז מלך. חוזרים על הפעולה עם שאר העוגיות. אם הזיגוג מתקשה לפני המריחה על העוגיות, אפשר להמיס אותו בחימום קצר על הכיריים.

עוד מתכונים בערוץ האוכל של Xnet:

עוגיות סנדוויץ' עם שוקולד חלב

מרכיבים (25 עוגיות)

לבצק

  • 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • ‭1 1/2‬ כוסות (210 גרם) קמח
  • ‭1/3‬ כוס (40‬ גרם) אבקת סוכר
  • ‭2/3‬ כוס (95‬ גרם) אבקת פודינג וניל לבישול (לא אינסטנט - להשיג ברשתות השיווק)

למלית
  • 100 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
  • 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160‬ מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערת המערבל את החמאה וקליפת הלימון ומערבלים לקרם בהיר ואוורירי.
  3. מנפים לקערה נפרדת את הקמח, אבקת הסוכר ופודינג הווניל. מוסיפים לקרם החמאה ומערבבים בכף עץ או לשים ידנית לבצק רך ואחיד.
  4. יוצרים מהבצק 50 כדורים בגודל של עגבניית שרי קטנה ומניחים בתבנית במרווחים של 3 ס"מ.
  5. טובלים מזלג במעט קמח (כדי שלא יידבק לבצק), ועם צדו האחורי מועכים קלות את כדורי הבצק.
  6. אופים כ‭15-‬ דקות, עד שתחתית העוגיות מזהיבה. מוציאים ומצננים.
  7. מכינים את המלית: שמים בכלי מתאים את החמאה והשוקולד ומחממים במיקרוגל כחצי דקה. מוציאים ומערבבים. חוזרי םעל החימום הקצר והערבוב עוד כמה פעמים, עד שמתקבל קרם אחיד. מניחים לקרם להצטנן לטמפרטורת החדר.
  8. מרכיבים את העוגיות: מורחים על צדה השטוח של עוגייה כפית גדושה מהמלית, ומניחים מעל עוגייה נוספת. חוזרים על הפעולה עם שאר העוגיות.

עוגיות סנדוויץ' עם קרם קינמון

מרכיבים (20 עוגיות)

לבצק

  • 125 גרם חמאה, רכה
  • ‭1/2‬ כוס דחוסה (105 גרם) סוכר חום כהה
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • 1 ביצה
  • ‭1/2‬ כוס (70‬ גרם) קמח
  • ‭1/2‬ כוס (70‬ גרם) קמח תופח
  • ‭3/4‬ כוס (105‬ גרם) קורנפלור
  • 1 כף קינמון טחון

למלית
  • 50 גרם חמאה, רכה
  • 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
  • ‭1/2‬ כפית תמצית וניל
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כף קינמון טחון
  • 2 כפיות חלב

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180‬ מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים בקערת המערבל את החמאה, הסוכר והמלח, ומערבלים לקרם אחיד.
  3. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בקרם.
  4. עוצרים את פעולת המערבל. מנפים לתוך הקרם, בעזרת מסננת או נפה, את שני סוגי הקמח, הקורנפלור והקינמון. מערבבים או לשים רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד.
  5. יוצרים מהבצק 40 כדורים בגודל אגוז פקאן ומניחים בתבנית במרווחים של 3 ס"מ אחד מהשני.
  6. אופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות תופחות ומשחימות קצת. מוציאים ומצננים.
  7. מכינים את המלית: שמים בקערת המערבל את החמאה, קליפת הלימון, תמצית הווניל, אבקת הסוכר והקינמון. מערבלים עד לקבלת קרם אוורירי. מוסיפים את החלב וממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת רכה ואחידה.
  8. מרכיבים את העוגיות: מורחים על צדה השטוח של עוגייה כפית גדושה מהמלית, ומניחים מעל עוגייה נוספת. חוזרים על הפעולה עם שאר העוגיות.

כריכי קוקוס במילוי קרם וניל וריבה

מרכיבים (21 עוגיות)

לבצק

  • 200 גרם חמאה, רכה
  • ‭2/3‬ כוס (135‬ גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה, בטמפרטורת החדר
  • ‭1 1/4‬ כוסות (175‬ גרם) קמח תופח
  • ‭3/4‬ כוס (100‬ גרם) קמח
  • ‭1/4‬ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כוס (65 גרם) פתיתי קוקוס

למלית
  • 60 גרם חמאה, רכה
  • ‭1/2‬ כפית תמצית וניל
  • ‭3/4‬ כוס (90‬ גרם) אבקת סוכר
  • 2 כפיות חלב
  • ‭1/3‬ כוס ריבת פטל או תות

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180‬ מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים בקערת המערבל את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל, ומערבלים לקרם בהיר ואוורירי. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את שני סוגי הקמח, אבקת הסודה והקוקוס. מוסיפים לקרם החמאה ולשים קצת, עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.
  4. לוקחים ככף מהבצק, יוצרים בידיים כדור ומשטחים אותו מעט על התבנית. יוצרים כך 42 עיגולים.
  5. בעזרת מזלג חורצים בעיגולים פסים לאורך ולרוחב.
  6. אופים כ־‭15-12‬ דקות, עד הזהבה. מצננים.
  7. מכינים את המלית: שמים בקערת המערבל את החמאה, תמצית הווניל ואבקת הסוכר ומערבלים לקרם בהיר ואוורירי. מוסיפים את החלב ומערבלים עוד קצת.
  8. מרכיבים את העוגיות: מורחים על צדן השטוח של 21 מהעוגיות מעט ריבה. על 21 העוגיות הנותרות מורחים כפית גדושה מקרם הווניל. מצמידים את העוגיות עם הריבה לעוגיות עם הקרם.

נשיקות עם קרם לימון

מרכיבים (30 עוגיות)

למלית
  • 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • ‭1/4‬ כוס (50‬ גרם) סוכר
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 חלמונים

לנשיקות
  • 2 חלבונים, בטמפרטורת החדר
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • 1 כפית מיץ לימון
  • ‭1/2‬ כוס (100‬ גרם) סוכר

אופן ההכנה

המלית
  1. שמים בסיר קטן את כל מרכיבי המלית. מחממים כ-10 דקות על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב במטרפה ידנית, עד שנוצר קרם סמיך.
  2. מעבירים את הקרם לקערה קטנה, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעה (או עד השימוש).

הנשיקות
  1. מחממים את התנור לחום נמוך (120‬ מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים בקערת המערבל את החלבונים, המלח ומיץ הלימון ומקציפים במהירות בינונית עד שמתחיל להיווצר קצף.
  3. מגבירים למהירות גבוהה, מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף כ-10 דקות, עד שהסוכר מתמוסס ומתקבל קצף מבריק.
  4. מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה חלקה או משוננת ומזלפים נשיקות בתבנית התנור. שומרים על מרווחים של כ-2 ס"מ ביניהן.
  5. אופים כשעה, מוציאים ומצננים בתבנית.

ההרכבה
  1. לפני ההגשה, מחברים כול זוג נשיקות בעזרת כפית מהמלית.