באדיבות השף ליאוניד גיטלין ממסעדת מיטבול בראשון לציון.
מרכיבים
- 1 ק"ג נתחי פרגית, חתוכים לקוביות
- 100 גרם (5 כפות) דבש
- 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) רוטב סויה
- 1/2 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 3-2 שיני שום קצוצות
- 1/2כף פלפל לבן טחון
- 1 כפית פלפל שטה טחון
- 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) שמן סויה
אופן ההכנה
- שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב,למעט השמן. מפעילים את המעבד ומוסיפים לאט את השמן. ממשיכים לעבד עד שמתקבל רוטב אחיד.
- שמים את נתחי הפרגית בתבנית או בקערה שטוחה. יוצקים עליהם את המרינדה ומערבבים. מכסים בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר ל-24 שעות.
- משפדים את נתחי הפרגית על שיפודים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב גריל. מסדרים את השיפודים בתבנית ומכניסים למדף האמצעי בתנור. צולים 15-10 דקות, כשמדי כמה דקות הופכים את השיפודים.
טיפ
- אפשר כמובן לצלות את השיפודים גם על האש: צולים 3-2 דקות, הופכים וצולים 3-2 דקות נוספות.