מיכאל, איזה מתכון אתה רוצה לשחזר?

"את הלינזר טורט של סבתא שלי, לואיזה, שנפטרה לפני חמש שנים בגיל 98".

ספר עליה קצת.

"סבתא חיה כל חייה בכפר קטן ליד היער השחור בגרמניה. היא גידלה חמישה ילדים וילדות, שאחת מהן עלתה לישראל. לה ולסבא היתה חלקת קבר זוגית, ובכל יום ראשון הם הלכו אליה יחד כדי להשקות את הצמחים והפרחים שגדלו סביבה וחיכו לבואם. הסיפור העצוב הוא שסבא הגיע לשם מוקדם מדי. לפני 25 שנה סבא וסבתא נסעו לחופשה כדי לחגוג את חתונת הזהב שלהם, ובדרך התנגש בהם מישהו שנסע נגד כיוון התנועה. סבא מת במקום, וסבתא נפצעה, אבל לבסוף החלימה. מאז היא המשיכה להגיע בכל שבוע לחלקת הקבר".

>>> רוצים שלילה תארח אתכם במטבח שלה ותשחזר גם עבורכם מתכון של מישהו אהוב? לחצו כאן כדי לכתוב לנו על המתכון והאדם שאליהם אתם מתגעגעים.

מה אתה זוכר מהאוכל של סבתא?

"סבתא הכינה בעיקר אוכל מקומי: כופתאות, שפצלה, לשון ועוד המון דברים. היא לא יכלה לדבר עם הנכדים מישראל כי היא ידעה רק גרמנית, אז תמיד היא משכה אותנו למטבח ונתנה לנו לטעום כל מיני דברים שהיא הכינה. זו השפה המשותפת היחידה שהיתה לה אתנו".

למה אנחנו מכינים דווקא את העוגה הזאת?

"יש שתי סיבות: הראשונה היא שאת לא היית מוכנה להכין את הקיבה הממולאת או את הלשון ברוטב חמוץ שלה, כי את פוחדת; והשנייה היא כי זה הדבר האחרון שלה שאכלתי לפני שהיא נפטרה. הייתי מאוד רוצה לאכול שוב את העוגה הזאת עם הקפה".

אתה זוכר את הריח שלה? הטעם שלה?

"בגינה של סבתא גדלו כל מיני פירות יער, והיא הכינה מהם את הריבה ששימשה למילוי העוגה. בשנים האחרונות היא הכינה את הריבה רק מתותים או מדומדמניות, ולקראת מותה היא כבר השתמשה בריבה קנויה. ריח של ריבה חמה זה דבר הרבה יותר מדהים ממה שזה נשמע".

מה אתה עוד יודע לספר לי על העוגה לפני שאנחנו מתחילים בניסיונות?

"זו עוגה עגולה. מלמטה יש בצק פריך מאוד שיש בו טעם של וניל. באמצע יש ריבה ואני רוצה שנשתמש בריבת תותים. ולמעלה יש פסים של בצק פריך לאורך ולרוחב. ודרך אגב, לינזר טורט נחשבת לעוגה המודרנית הראשונה בעולם - המתכון המקורי שלה הוא משנת 1653!"

אני חושבת שאני יודעת בדיוק איך להכין את העוגה הזאת.

"אפשר להתחיל?"

פעם אחת הכנו את העוגה עד שמיכאל היה ממש מרוצה.

>>> עוד ב"משחזרת המתכונים": קציצות הטונה של סרינה

לינזר טורט

מרכיבים

(תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ)

לבצק

  • 180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 200 גרם (2 חבילות) אבקת סוכר
  • 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
  • גרגירים מ-1/3 מקל וניל
  • 1 ביצה טרופה

למלית
  • 1 צנצנת ריבת תותים, רצוי כזו שיש בה חתיכות פרי

אופן ההכנה
  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק, למעט הביצה, ומעבדים רק עד שמתקבלת תערובת פירורית (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון)
  2. מוסיפים את הביצה ומעבדים עוד כמה שניות, רק עד שנוצר בצק אחיד.
  3. יוצרים מהבצק כדור, משטחים מעט עם היד ועוטפים בפלסטיק נצמד. שמים במקרר ל-30 דקות.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  5. מחלקים את הבצק לשני חלקים, ביחס של 1/3 ו-2/3. יוצרים מהחלק הגדול עיגול ומניחים במרכז נייר אפייה. מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים את הבצק בין הדפים לעיגול שקוטרו גדול מעט מקוטר התבנית.
  6. מעבירים את הבצק לתבנית. מהדקים לתחתית ולדפנות ונפטרים מעודפים.
  7. מורחים את הריבה על הבצק.
  8. מרדדים את החלק השני של הבצק, וחותכים ממנו רצועות. מניחים את הרצועות על גבי הריבה בדוגמת שתי וערב.
  9. אופים כ-20 דקות, עד שהבצק מזהיב.