יום האהבה שנחגג בשבוע שעבר הזכיר לי נשכחות. ירדתי למחסן, חילצתי כרך עב כרס מאובק וישבתי לעיין בו אחרי כמה וכמה שנות הזנחה. כרך של מה, אתם שואלים? של האנציקלופדיה היופיטרית החינוכית לחייזר הצעיר כמובן! ספר חובה בכל בית.

רגע, אתם רוצים להגיד לי שאין לכם עותק? שוד ושבר! איך שרדתם את היסודי? טוב, אני לא יכולה להותיר אתכם בלא טעימה מהסדרה הנפלאה הזאת, אז בואו נקרא יחד קטע מתאים:

מתוך הערך בני אנוש, פרק 14 - חגים ומועדים:

"... אחד המועדים החשובים ביותר לבני האנוש הוא יום ולנטיין הקדוש, המכונה גם חג האהבה. בחג זה בני האנוש מבטאים את אהבתם לרשתות השיווק (מבין האלים הרבים הנמצאים בפנתיאון הדת הקפיטליסטית, כפי שתיארנו בפרק 11). האהבה מתבטאת באמצעות רכישה של דברי מתיקה, הלבשה תחתונה ושאר אובייקטים (שמטרתם איננה ברורה לחוקרים עד היום) במחירים הגבוהים בהרבה משוויים בפועל. המוצרים הנקנים מעוטרים לרוב בדוגמאות גיאומטריות, המורכבות מהצורה הקדושה לאנושות – ה'לב', והם צבועים בצבעי אדום, ורוד ולבן.

לאחר הרכישה, בני האנוש נוהגים להעניק זה לזה את האובייקטים שרכשו בטקסיות רבה, ככל הנראה כדי להוכיח בפומבי את נאמנותם לרשתות השיווק. בני אנוש אשר לא ביצעו רכישה לכבוד החג, או שביצעו רכישה שאיננה מספקת, מחויבים לבצע רכישות יקרות אף יותר כדי לכפר על הזלזול שהביעו כלפי קדושת האלים, ולעתים אף מוקעים מהחברה אם אינם עושים זאת באופן משביע רצון...."

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

אז מה? איך היה הוולנטיינז? הבאתם מנחה מספקת לאלוהי הקפיטליזם? שיכנעתם את בני זוגכם שאתם סוגדים לרשתות השיווק בצורה ראויה? בין אם כן ובין אם לא - יש לי פה, באיחור אופנתי, מתכון מושלם לפינוק בן/בת הזוג.

כפי שאפשר להבין מהטון שלי עד כה, אני לא מאמינה גדולה ברכישות רומנטיות כפויות כפי ש(ברשתות השיווק רוצים שנחשוב ש)מקובל. אפשר להראות למישהו שאתם אוהבים אותו גם בלי להוציא 100 שקל על בונבוניירה שכוללת 87 גרם שוקולד או סלסילת קש עם שני סבונים בצורת לב והמון נייר גרוס.

תותים בשוקולד הם אלטרנטיבה ביתית פשוטה, מפתה ומפנקת בהחלט - אך זולה בהמון - לכל המתנות המצועצעות האלה. אני לא יודעת מה אתכם, אני מעדיפה לקבל מתנה שאני יודעת שהשקיעו בה, על פני איזשהו אובייקט פרוותי נוצץ מייצור המוני שנקנה "בהפנינג" ברגע האחרון (כי חייבים לקנות משהו!)

אבל הוולנטיינז החולף אינו הסיבה האמיתית לפרסום המתכון הספציפי הזה כעת. יש לי סיבה הרבה יותר טובה:

ט"ו בשבט עבר, וזה אומר שפורים מתקרב! ווהו!

עכשיו כבר לגיטימי לתכנן תחפושות ומשלוחי מנות, בלי שיאשימו אותי באובססיביות. מזל, כי אני באמת אובססיבית לגבי משלוח מנות. אתם עוד תיווכחו בכך ככל שנתקרב לפורים.

כבר שנים שאצלנו בבית התותים בשוקולד מככבים במשלוחי המנות. ברור למה - הם קלים להכנה, מרשימים, כולם אוהבים אותם ולרוב הם בשיא העונה בסביבות פורים. אז אם אתם רוצים לפנק מישהו שאתם אוהבים, להרכיב משלוח מנות עם סטייל או סתם להכין קינוח קליל אך מרשים לסוף החורף - הגעתם למקום הנכון.

יש לכם פה הוראות מפורטות עד מאוד. ההכנה ממש לא מסובכת - ממיסים שוקולד, טובלים תותים, ונותנים להם להתמצק על נייר אפייה. זהו. ניסיתי רק לפרט כמה שיותר כדי להנגיש את המתכון הזה למתחילים. גם אם אתם לא יודעים לטגן חביתה, תאמינו לי - תותים בשוקולד אתם דווקא יכולים להכין.

תותים (ודברים אחרים) בשוקולד

עלות: כ-14 שקל כרגע, בתקווה שמחיר התותים ימשיך לרדת.

כמות: 1/2 ק"ג תותים בשוקולד.

מרכיבים

  • 1/2 ק"ג תותים
  • 100 גרם שוקולד (מריר זה קלאסי, אבל אפשר להשתמש בכל שוקולד שאתם אוהבים)

אופן ההכנה
  1. שוטפים את התותים, מניחים אותם בשכבה אחת על מגבת או על מגבות נייר ונותנים להם להתייבש (אפשר גם לנגב בעדינות את צדם העליון כדי להאיץ קצת את הייבוש). ודאו שאתם משאירים את העלים והעוקצים מחוברים לתות – תצטרכו לאחוז בהם כשתטבלו את התותים בשוקולד.
  2. מרפדים בנייר אפייה תבנית גדולה או כמה תבניות קטנות.
  3. שוברים את השוקולד לקוביות ומעבירים לקערה קטנה המתאימה לשימוש במיקרוגל. מחממים את השוקולד במיקרוגל במשך 30 שניות בכל פעם ומערבבים בין חימום לחימום, רק עד שהשוקולד נמס ברובו. ממשיכים לערבב בעדינות עד שהשוקולד נמס לגמרי.
  4. ועכשיו לטבילה! אוחזים כל תות בעוקץ שלו וטובלים בקערת השוקולד. אפשר ורצוי להשתמש בכפית כדי לעזור לשוקולד לצפות את כל התות, וכדי להוריד עודפי שוקולד - אנחנו לא רוצים שתיווצר לנו שלולית שוקולד מסביב לתות.
  5. מסדרים את התותים הטבולים על נייר האפייה ונותנים להם להתקשות בטמפרטורת החדר. אפשר להעביר אותם למקרר לצינון מהיר, אבל אל תאחסנו אותם שם יותר מדי זמן: כששוקולד מקורר ואז מוחזר לטמפרטורת החדר הוא "מזיע" - נוצרות עליו טיפות מים קטנות וכל העסק נהייה קצת מושי.
  6. אוכלים תוך 24 שעות. אחרי זה התותים כבר מתחילים להגיר נוזלים ונהיים פחות אסטטיים.

גיוונים
  • וואו, יש אינסוף. אפשר לטבול בשוקולד פלחי תפוז או קלמנטינה, פרוסות בננה או דובדבנים (בבודדים או בצרור - קישוט מעולה לעוגת רושם). אפשר לטבול פירות מיובשים כמו משמש או אננס, ואפשר לטבול גם דברים אחרים - מקלות בייגלה, עוגיות, מרשמלו...
  • את כולם אפשר גם לקשט: טובלים בשוקולד מריר ומזליפים מעל מעט שוקולד לבן מומס לקישוט. אפשר לטבול בשוקולד לבן ואז לטבול שוב עד למחצית הגובה בשוקולד מריר או חלב כדי לקבל שתי שכבות, ואפשר לפזר מעל סוכריות צבעוניות לקישוט. השמים הם הגבול, באמת.