מרכיבים (כ-8 מנות)

  • 700 מ"ל (3 כוסות פחות 1 כף) חלב
  • 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה 32% שומן
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 90 גרם (2/3 כוס) קורנפלור
  • 200 מ"ל (3/4 כוס ועוד 1 כף) חלב
  • 3 כפות מי ורדים

להגשה

  • 50 גרם (כ-1/2 כוס) פיסטוקים קלויים קצוצים גס
  • 100 מ"ל ( 1/2 כוס פחות 1 כף) תרכיז פטל
  • 1 כף מי ורדים

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר בינוני מחממים 700 מ"ל חלב, את השמנת המתוקה והסוכר. מחממים, אבל לא מגיעים לנקודת הרתיחה. בזמן שהתערובת מתחממת שמים בקערה קטנה את הקורנפלור, ומוסיפים לו בהדרגה ותוך כדי בחישה את החלב. כשמתקבלת תערובת אחידה מוסיפים גם את מי הוורדים ומערבבים.
  2. כשהתערובת בסיר מגיעה לסף רתיחה מוסיפים לה תוך כדי ערבוב את תערובת החלב והקורנפלור. ממשיכים לחמם על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה ומתחילה לבעבע (התהליך הזה יימשך כ-10 דקות).
  3. מעבירים מיד לקערות אישיות חסינות חום או לקערה גדולה. מניחים פלסטיק נצמד על פני המלבי (כדי שלא ייווצר קרום), ומניחים במקרר לארבע שעות לפחות.

ההגשה
  1. מערבבים את סירופ הפטל עם כף של מי ורדים.
  2. ממלאים במים רותחים כלי שיכול להכיל את קערות המלבי - רצוי כולן ביחד, אך לא חובה (מקפידים שפני המים לא יהיו גבוהים מדי, כדי שלא ייכנסו לקערות).
  3. מסירים מהמלבי את הפלסטיק הנצמד, וטובלים את הקערות במים הרותחים במשך כדקה.
  4. הופכים בזהירות את המלבי לצלחות הגשה, מזלפים עליהם את הסירופ ומפזרים מעל את הפיסטוק הקלוי.