נתח הבשר מבושל בשלמותו בקרטון שלם של מיץ רימונים יחד עם מעט יין אדום, בצל וגזר - ומתקבל צלי עשיר ומתקתק, לגמרי ברוח חגי תשרי. את הבשר פורסים לאחר הבישול, ומסדרים יפה מעל או לצד הגזרים והבצל להגשה חגיגית. אני הכנתי את הצלי מבשר מספר 3, חזה, אבל אפשר להשתמש גם בנתחים אחרים.

השתמשתי במתכון ב-1.6 ק"ג בשר, כי זה גודל הנתח שקניתי. אתם לא חייבים להשתמש בדיוק באותה כמות. 200-100 גרם למעלה או למטה לא ממש ישנו, תצטרכו רק להוסיף יותר או פחות מים לכיסוי. אם אתם מכינים בשר בכמות הקטנה או גדולה משמעותית ממה שמופיע במתכון, הכפילו או חלקו את הכמויות בהתאם.

מרכיבים (כ-8 מנות)

  • 1.6 ק"ג בשר מספר 3 (כאמור, אפשר גם להשתמש בחלקים אחרים המתאימים לבישול אטי. אם אתם משתמשים בבשר קפוא, דאגו להעביר אותו מהמקפיא למקרר כ-24 שעות לפני הבישול, כדי שיפשיר)
  • 3 כפות שמן
  • 3 בצלים פרוסים
  • 4 גזרים קלופים, חתוכים לפרוסות גדולות למדי
  • 1 כפית טימין
  • 1 ליטר (1 קרטון) מיץ רימון
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 2 עלי דפנה
  • מים
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מפזרים מעט מלח ופלפל על כל צדדיו של נתח הבשר.
  2. מחממים כף שמן בסיר ומשחימים את הבשר מכל הצדדים, כמה דקות מכל צד.
  3. מוציאים את הבשר לצלחת, ומחממים בסיר עוד 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב (כ-10 דקות).
  4. מוסיפים את הגזר והטימין ומטגנים עוד דקה. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את מיץ הרימון, היין ועלי הדפנה, ומוסיפים מים עד שהנתח כמעט מכוסה בנוזלים.
  5. מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים לפחות שעתיים וחצי-שלוש שעות. אם חלק מהבשר מבצבץ מתוך הרוטב, הפכו אותו פעמיים-שלוש בזמן הבישול, כדי שכל הנתח יתבשל בתוך הרוטב. כדאי לערבב מדי פעם, כדי ליהנות מהריח ולוודא ששום דבר לא נמחץ ונדבק לתחתית הסיר.
  6. כשמחליטים לסיים את הבישול (אין פה איזו נקודה קריטית שבה ברור שחייבים להפסיק, זה יותר עניין של "טוב, מספיק, אני צריכה את הכיריים"), מוציאים את הבשר לצלחת ומשתדלים לדוג החוצה את כל הבצל והגזר. מחזירים את הרוטב שנשאר בסיר לאש, ומצמצמים אותו על להבה בינונית במשך 30-20 דקות (תלוי כמה מים נוספים שמתם).
  7. כשהבשר מתקרר מספיק חותכים אותו לפרוסות דקות. מניחים אותו בקערת הגשה לצד הבצל והגזר, ויוצקים על הכל חלק מהרוטב המצומצם. את יתרת הרוטב אפשר להגיש בכלי נפרד, למי שרוצה עוד (רק זכרו להוציא משם את עלי הדפנה, שלא יאכלו אותם בטעות).