מתכון של גילי מנדלר מיוקנעם המושבה.

מרכיבים

  • 500 גרם שומשום לא קלוי
  • 500 גרם אגוזי לוז שלמים לא קלויים
  • 500 גרם שקדים שלמים, לא קלופים ולא קלויים
  • 1 כוס (360 גרם) דבש
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 7 כפות ברנדי
  • 1 ק"ג מחית תמרים מגולענים

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר את השומשום, אגוזי הלוז והשקדים וקולים אותם כ-30 שניות תוך ערבוב. מעבירים לקערה.
  2. שמים בסיר את הדבש, הסוכר והברנדי ומחממים עד שהסוכר נמס.
  3. מוסיפים את התמרים ומערבבים לאט עד שמתקבלת תערובת אחידה. מורידים מהאש, מוסיפים את תערובת השקדים, אגוזי הלוז והשומשום ומערבבים (רצוי עם כפפת ניילון).
  4. יוצרים מהתערובת גלילים, עוטפים היטב בנייר כסף ומקפיאים.
  5. חותכים לפרוסות דקות.
  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר