מתכון של טל אשל מהמושבה כינרת.
מרכיבים
- 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת (אפשר גם גבינה פיקנטית אחרת)
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם (3/4 כוס) קמח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/3 כוס (40 גרם) שומשום
אופן ההכנה
- מעבדים יחדיו את כל המרכיבים, למעט השומשום, עד שמתקבל בצק.
- יוצרים מהבצק נקניק. מפזרים את השומשום על יריעת פלסטיק נצמד ומגלגלים בו את נקניק הבצק, כך שיצופה היטב בשומשום.
- עוטפים בפלסטיק נצמד ומכניסים למקפיא לשעה.
- מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חותכים את הנקניק לפרוסות בעובי של 1.5-1 ס"מ ומניחים בתבנית. אופים 20-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
- מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר