רוצים להרשים את האורחים עם עוגת דבש שהם עוד לא ראו? הגישו להם כוורת של קאפקייקס, שעליה דבורים קטנות ומתוקות (תרתי משמע).

אף על פי שהכוורת מרשימה, המרכיבים הבסיסיים של פשוטים להכנה: קאפקייקס (שהם בעצם עוגות בחושות קטנות), עוגיות חמאה פריכות, ציפוי שמכינים ברגע ודבורים לקישוט - שגם אותן מכינים בדקה. את העוגיות אפשר להכין כמה ימים מראש, וכך לחסוך זמן ביום ההגשה.

אז איך בדיוק עושים את זה? ככה:

שלב 1: אופים עוגיות

  • מכינים עוגיות חמאה ודבש (המתכון בהמשך). בשלב עיצוב הבצק קורצים 12 עוגיות בצורת משושה ויוצרים חור משושה גדול במרכז כל אחת מהן (העוגיות שבתמונות מקושטות בסוכר צבעוני מיוחד, אך אפשר לקשט אותן גם בסוכר רגיל).

שלב 2: מכינים קאפקייקס

  • את הקאפקייקס כדאי להכין ביום ההגשה (מתכון בהמשך). לפני שמקשטים אותם (עוד שנייה ההסברים) יש לתת להם להתקרר לטמפרטורת החדר.

שלב 3: יוצרים דבורים

  • קונים סוכריות גומי קטנות וסגלגלות בטעם ליקריץ (שוש) – הן נמכרות ברוב חנויות הממתקים.
  • יוצרים חתך רוחב קטן באחד מקצות הסוכרייה:

   (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • מכניסים לחתך שתי פרוסות שקדים, שיהיו כנפי הדבורה:

   (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • מניחים בצד ועוברים לשלב הבא:

שלב 4 : מכינים ציפוי (רויאל אייסינג)

  • שמים בקערית חלבון של ביצה אחת.
  • מוסיפים לחלבון בהדרגה, תוך ערבוב במטרפה, 240 גרם (2 כוסות) אבקת סוכר. ממשיכים לערבב עד שמתקבל קרם אחיד (ככל שמוסיפים פחות אבקת סוכר, הציפוי יהיה רך יותר).
  • אם רוצים, מוסיפים צבע מאכל (בחנויות הבישול והאפייה נמכרים כיום גם צבעי מאכל טבעיים) ומערבבים עד שהקרם נצבע באופן אחיד.

שלב 5: מקשטים את הקאפקייקס והדבורים

  • מיד עם סיום הכנת הציפוי משתמשים ברובו לציפוי הקאפקייקס – באמצעות כף, סכין או מזלף.
  • מניחים על כל קאפקייק עוגייה משושה, כמו כתר. יש לעבוד במהירות, כי לאחר זמן מה הציפוי מתקשה.
  • שמים את יתרת הציפוי בשקית זילוף עם פייה עגולה וקטנה ככל האפשר, ומציירים באמצעותו על הדבורים פסים ועיניים:

   (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • מצמידים את עוגות הקאפקייק זו לזו, כך שנוצרת כוורת. מניחים על הכוורת כמה דבורים.
  • וזהו, מוכן! נכון שלא היה מסובך?

_____________________________________________

קאפקייקס דבש - מתכון בסיסי

מרכיבים (12 קאפקייקס)

  • 105 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח מלא
  • 105 גרם (3/4 כוס) קמח רגיל
  • 5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) סוכר חום כהה
  • 300 גרם (1 כוס פחות 3 כפות) דבש
  • 2 ביצים בגודל M
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

  • כלים מיוחדים: מנז'טים ותבנית שקעים

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את הקמח המלא, הקמח הרגיל, אבקת האפייה והמלח.
  3. מערבבים היטב במיקסר את החמאה והסוכר באמצעות וו גיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני עם וו הקצפה).
  4. ממשיכים לערבל ומוסיפים את הדבש. לאחר שהדבש נטמע בתערובת מוסיפים את הביצים בזו אחר זו. מוסיפים לסירוגין, בכמה מנות, את השמנת ואת תערובת הקמח. ממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק אחיד.
  5. מזלפים את הבצק לתבניות השקעים - ממלאים את התבניות רק עד לכ-3/4 מגובהן.
  6. אופים כ-20 דקות, עד שקיסם הננעץ בקאפקייקס יוצא יבש.
  7. אפשרות: כשהקאפקייקס עדיין חמים מושחים אותם במעט דבש שהומס במיקרוגל.

גיוון

  • אפשר לאפות את הבצק גם בתבנית אינגליש קייק. במקרה זה, זמן האפייה יהיה כ-30-25 דקות.

עוגיות חמאה ודבש

מרכיבים (כ-40 עוגיות קטנות)

  • 300 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 5 גרם (1 כפית) מלח
  • 60 גרם (3/4 כוס) שקדים מולבנים טחונים
  • 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
  • 125 גר (1/3 כוס) דבש
  • 2 ביצים בגודל M
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות ועוד 1 כף) קמח

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב במיקסר את החמאה והמלח במהירות נמוכה באמצעות וו גיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני עם וו הקצפה).
  2. מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים את הדבש, השקדים ואבקת הסוכר. לאחר שהם נבלעים בתערובת, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו.
  3. ממשיכים לערבל ומוסיפים בהדרגה את הקמח. מערבלים רק עד שהקמח נבלע לחלוטין בתערובת – עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק.
  4. עוטפים היטב את הבצק בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר לשעה (הקירור חיוני לפריכות הבצק).
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים לו להתחמם לטמפרטורת החדר (כ-30 דקות), כדי שיהיה קל לעבד אותו.
  6. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  7. מקמחים קלות משטח עבודה. מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 מ"מ. קורצים או חותכים מהבצק עוגיות – בצורת משושים, כמו כוורת, או בכל צורה אחרת.
  8. אפשרות: מברישים את העוגיות במעט מים (הברשה אחת תספיק) ומפזרים עליהן סוכר (אפשר גם סוכר צבעוני או סוכריות שאינן נמסות באפייה - להשיג בחנויות בישול ואפייה).
  9. אופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות והן יציבות למגע.

  • ליהי בקר היא הקונדיטורית הראשית של בית הקפה-קונדיטוריה בייקברי בתל אביב