מרכיבים
לבצק המקדים- 3 כוסות קמח לחם
- 1 ו-1/4 כוסות מים
- 1/2 כפית מחוקה שמרית
- 1 ק"ג קמח לבן
- 2 כוסות מים קרים מאוד
- 1 כפית שמרית טרייה
- 1 כף מלח
- בצק מקדים מוכן
אופן ההכנה
הבצק המקדים- מערבבים את כל מרכיבי הבצק המקדים במיקסר עם וו לישה במשך 2 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומשאירים 6 שעות בטמפרטורת המטבח.
- לשים את כל מרכיבי הבייגל, כולל הבצק המקדים 2 דקות במהירות איטית ו-4 דקות במהירות בינונית.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת לחצי שעה.
- מחלקים את הבצק ל-20 יחידות ונותנים להן מנוחה נוספת של 20 דקות.
- יוצרים מכדורי הבצק בייגלים ומתפיחים כשעה
- אופים על גבי נייר אפייה בטמפרטורה של 230 מעלות כ- 15 דקות.