איור וצילום: הילית שפר

מרכיבים

פרוסה של לחם שחור מרובע: לגוף השעון ולארובה. מפרידים את ה"קשה" בשלמותו מהלחם – ומשתמשים במחצית ממנו כדי ליצור את הגג ובחתיכה קטנה לארובה. מוסיפים עוד רצועה בתחתית השעון, כמצע למלפפונים.

גבינה צהובה: קרוצה לעיגול בינוני ולעיגול קטן – לשעון ולציפור.

מלפפון: חתוך לרצועות למספרי השעון ולמטוטלות, ולפרוסות חצויות לקישוט השעון.

עגבניית שרי חצויה: למטוטלות.

גזר: לכתר, למחוגים ולמקור.

זית: פרוסה למרכז השעון, מחצית למטוטלת ושתי חתיכות קטנות לעיני הציפור.

• אם רוצים ציפור קצת בולטת, כמו בתמונה, אפשר להניח את עיגול הגבינה על עיגול לחם בגודל זהה.

זמן הכנה: 10 דקות

בהצלחה!