המרכיבים
לקראמבל
- 150 גרם חמאה קרה
- 150 גרם סוכר דמררה
- 150 גרם אבקת שקדים
- 125 גרם קמח
- קורט ציפורן
- קורט הל
- קורט אגוז מוסקט
- קורט קינמון
למוס השוקולד הלבן
- 2 מיכלי שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד לבן
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
- 1/4 כוס יין לבן (ריזלינג)
אופן ההכנה
- מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים עד שמתקבלים פירורי בצק.
- מסיימים את הלישה באופן ידני על שולחן העבודה.
- מעבירים את הבצק דרך "מסננת קוסקוס" (כמו שיש בבית) היישר למגש ומכניסים אותו למקפיא לחצי שעה.
- מוציאים מן המקפיא ומכניסים את הפירורים למסגרת/ רינג אפייה עגול.
- אופים ב-170 מעלות כ-12 דקות ומצננים.
מוס השוקולד הלבן
- מחממים מיכל שמנת מתוקה עד לסף רתיחה ומערבבים עם השוקולד הלבן עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את היין.
- מקציפים את מיכל השמנת הנוסף יחד העם האינסטנט פודינג ומקפלים לתערובת השוקולד.
- יוצקים מיד לרינגים / תבניות בגובה 5 ס"מ ומקפיאים.
- מניחים במרכז הקראמבל את המוס האישי ומגישים.