אין פעילות מתאימה יותר לאוגוסט מאשר הכנת קרטיפאדג'.

מה זה קרטיפאדג' אתם שואלים? נתחיל בכך שבניגוד למשתמע מהמצלול של המילה, לא מדובר בקציפה צרפתית קלאסית של פטריות כמהין ופטרוזיליה או משהו כזה. מדובר בסך הכל בעברות של המילה Fudgecicle: קרטיב + פאדג' = קרטיפאדג'. מדובר במעין פודינג קפוא, שנמצא במקום טוב בין הקרטיב לגלידה - קרמי ועשיר יותר מקרטיב, אבל הרבה יותר קל להכנה מגלידה.

לעניות דעתי, מתקן להכנת קרטיבים הוא השקעה מצוינת עבור מי שמנהל מטבח חסכוני – הוא מסוגל להפוך אפילו מיץ פטל משעמם לקינוח משובב נפש המשמח צעירים ומבוגרים כאחד. כוס מיץ זה סבבה; קרטיב ביתי זה מרגש וכיף ומרגיש כמו קיץ. וזה עוד לפני שדיברנו על ערבוב של מיצים שונים ליצירת שכבות בצבעים, תוספת של פירות חתוכים וכו' וכו'. לסיכום, במיוחד אם יש לכם ילדים, כדאי לכם לרכוש מתקן להכנת קרטיבים – בכל חנות זולה לכלי בית ישמחו למכור לכם אחד במחיר שווה לכל נפש.

גם אם אין לכם מתקן להכנת קרטיבים, אתם עדיין יכולים להכין לעצמכם קרטיפאדג' (וכל ארטיק בעצם). צריך רק כמה כוסות חד-פעמיות וכמה מקלות ארטיק, ובהיעדר מקלות ארטיק אפשר להסתפק בכפיות חד-פעמיות. רק שימו לב: אם אתם מכינים קרטיבים בכוסות, הקפיאו את תערובת הקרטיב במשך כחצי שעה לפני שתכניסו לתוכה את המקלות – כך היא תהיה מספיק יציבה כדי להחזיק את המקלות במאונך, ולא תקבלו קרטיבים עם מקלות אלכסוניים.

נסיים בדבר אחד קטן לא ולא קשור בכלל ששיעשע אותי. לפני שבועיים פורסמה באחד ממוספי השבת בעיתונים כתבה על מומחים לדייטים שגובים מאות שקלים לשעה כדי ללמד אנשים איך ליצור קשרים טובים עם בני המין השני. את הכתבה ליוו שלל עצות שימושיות, שהתחילו באופן סולידי (להקשיב יותר מאשר לדבר, לשאול שאלות) – ואז הגיע השלאגר: כשיושבים אחד מול השני בדייט, קבעו המומחים, הדבר יוצר זרות או ריחוק או משהו, ולכן צריך לשבת בזווית של 45 מעלות אחד ביחס לשני.

אני לא מומחית לדייטים, אבל גיאומטריה של כיתה ז' אני דווקא כן יודעת. כך שאלא אם כן יצאתם לאכול במסעדה המתגאה בשולחנות משולשים (או שמא שולחנות בצורת מתומן, אם כשהמומחים אומרים 45 מעלות הם מתייחסים לזווית החיצונית), יהיה קצת קשה ליישם את הכלל הזה.

סתם, שיעשע אותי.

רגע, וזה בעצם לגמרי קשור לנושא כי אה.. אה... קרטיבים אוכלים באוגוסט, ואוגוסט זה גם הזמן שבו ההורים מציקים לך לסיים כבר את חוברות החשבון שקיבלת לעשות בחופש. נו, האלה שעוד לא פתחת, כי מי רוצה לעשות גיאומטריה כשיש שידור חוזר של המומינים בטלוויזיה?

קרטיפאדג' (Fudgcicles)

מבוסס על: המתכון פה, שהתבסס על המתכון הזה, שעובד מהספר הזה (כל המביא דבר בשם אומרו וגו')

עלות: כ-3.5 שקלים

כמות: 4 קרטיבים בגודל סטנדרטי

מרכיבים

  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 1/2 1 כפות קקאו
  • קורט מלח
  • 1/4 1 כוסות חלב (אני השתמשתי ב-3%)
  • 25 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 1/2 כפית תמצית וניל (נסו גם עם תמצית מנטה!)
  • 10 גרם חמאה

כלים
  • תבנית להכנת ארטיקים או כוסות חד-פעמיות ומקלות ארטיק (במקום המקלות אפשר להשתמש בכפיות)

אופן ההכנה
  1. מערבבים בסיר קטן על אש נמוכה את הסוכר, הקורנפלור, הקקאו והמלח. מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס חלב – מוסיפים בכל פעם מעט חלב ומערבבים היטב, כדי שלא ייווצרו גושים.
  2. מוסיפים את השוקולד ומערבבים בעדינות עד שהשוקולד נמס ונבלע לחלוטין בתערובת.
  3. מוסיפים תוך ערבוב את שאר החלב (3/4 כוס), מעלים את הלהבה לגובה בינוני, ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת רותחת. לאחר הרתיחה ממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד 2-1 דקות, עד שהתערובת מתעבה מעט ומקבלת מרקם של פודינג.
  4. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את הווניל והחמאה. מערבבים היטב.
  5. כשהתערובת מתקררת מעט, יוצקים אותה לתוך תבנית הקרטיבים (או לכוסות חד-פעמיות). מקפיאים 3 שעות לפחות, עד שהקרטיבים קפואים לחלוטין. אם משתמשים בכוסות, מקפיאים את הקרטיבים במשך 1/2 לפני שנועצים בהם את המקל – כך התערובת תהיה מספיק יציבה כדי להחזיק את המקל במקום.