מתוך התוכנית "אוכל של בית"

המרכיבים

  • 500 גרם ברוקולי טרי
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 ו-1/2 כוסות ציר עוף או ירקות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 חזות עוף
  • מעט שמן זית לטיגון העוף
  • לימון חצוי

אופן הכנה

  1. מחממים שמן זית ביסר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה קלה.
  2. חותכים את הברוקולי לחתיכות בינוניות. יוצקים לסיר את הציר ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את הברוקולי החתוך ומבשלים עד שהוא מתרכך, כ-10 דקות.
  4. חותכים את העוף לרצועות, מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים אותן עד השחמה.
  5. מתבלים את המרק במלח ופלפל וטוחנים את המרק עם בלנדר מוט בתוך הסיר.
  6. מגישים את המרק עם רצועות חזה עוף מטוגנות וסוחטים עליו לימון לפני ההגשה.