מתוך התוכנית "אוכל של בית"
המרכיבים
- 500 גרם ברוקולי טרי
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 ו-1/2 כוסות ציר עוף או ירקות
- מלח
- פלפל שחור
- 2 חזות עוף
- מעט שמן זית לטיגון העוף
- לימון חצוי
אופן הכנה
- מחממים שמן זית ביסר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה קלה.
- חותכים את הברוקולי לחתיכות בינוניות. יוצקים לסיר את הציר ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הברוקולי החתוך ומבשלים עד שהוא מתרכך, כ-10 דקות.
- חותכים את העוף לרצועות, מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים אותן עד השחמה.
- מתבלים את המרק במלח ופלפל וטוחנים את המרק עם בלנדר מוט בתוך הסיר.
- מגישים את המרק עם רצועות חזה עוף מטוגנות וסוחטים עליו לימון לפני ההגשה.