מתוך התוכנית "אוכל של בית"

המרכיבים

  • 2 כוסות חיטה מלאה
  • 3 כפות שמן אבוקדו
  • 1 כרשה חתוכה לטבעות
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1 כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 ו-1/2 כוסות ציר ירקות
  • 3 אגוזי ברזיל
  • 1/2 כוס צנוברים
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת לא קלויים
  • 2 גביעי יוגורט עזים
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. שוטפים את החיטה במסננת מתחת למים זורמים. מעבירים לקערה, מכסים בכמות גדולה של מים ומשרים אותה למשך לילה.
  2. לאחר ההשרייה מעבירים למסננת, שוטפים ומניחים מעל קערה לניקוז הנוזלים.
  3. מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הכרשה, 2 שיני שום והחיטה ומערבבים כמה שניות. מתבלים במלח, פלפל, כורכום ובהרט ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים לסיר את ציר הירקות ומבאים לרתיחה. מקטינים להבה ומכסים את הסיר. מבשלים כחצי שעה עד 40 דקות.
  5. מחממים מחבת יבשה וקולים בה את גרעיני הדלעת, אגוזי הברזיל והצנוברים תוך ניעור מתמיד של המחבת. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
  6. מערבבים את היוגורט עם השמיר ו-2 שיני השום הנותרות.
  7. הופכים את תוכן הסיר על צלחת רחבה, מפזרים מעל פטרוזילה, גרעינים ושקדים ומגישים עם היוגורט ליד.