מתוך התוכנית "אוכל של בית"
המרכיבים
- 2 כוסות חיטה מלאה
- 3 כפות שמן אבוקדו
- 1 כרשה חתוכה לטבעות
- 5 שיני שום קצוצות
- 1/2 כפית בהרט
- 1 כפית כורכום
- מלח
- פלפל שחור
- 2 ו-1/2 כוסות ציר ירקות
- 3 אגוזי ברזיל
- 1/2 כוס צנוברים
- 1/2 כוס גרעיני דלעת לא קלויים
- 2 גביעי יוגורט עזים
- 1/2 כוס שמיר קצוץ
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- שוטפים את החיטה במסננת מתחת למים זורמים. מעבירים לקערה, מכסים בכמות גדולה של מים ומשרים אותה למשך לילה.
- לאחר ההשרייה מעבירים למסננת, שוטפים ומניחים מעל קערה לניקוז הנוזלים.
- מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הכרשה, 2 שיני שום והחיטה ומערבבים כמה שניות. מתבלים במלח, פלפל, כורכום ובהרט ומערבבים היטב.
- מוסיפים לסיר את ציר הירקות ומבאים לרתיחה. מקטינים להבה ומכסים את הסיר. מבשלים כחצי שעה עד 40 דקות.
- מחממים מחבת יבשה וקולים בה את גרעיני הדלעת, אגוזי הברזיל והצנוברים תוך ניעור מתמיד של המחבת. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
- מערבבים את היוגורט עם השמיר ו-2 שיני השום הנותרות.
- הופכים את תוכן הסיר על צלחת רחבה, מפזרים מעל פטרוזילה, גרעינים ושקדים ומגישים עם היוגורט ליד.