אחד הדברים האהובים עלי בפריז הוא חנויות קטנות ומיוחדות, לא כאלה השייכות לרשת ונראות אותו הדבר בכל מקום. יש משהו מיוחד בחנות פרטית, שבעליה נותנים לה אופי ייחודי ומאצילים עליה מהקסם האישי שלהם.

כיום, בעולם הרשתות והאינסטנט, כל חנות שכזו מחייבת ביקור וטיפוח – כי אם לא נעודד את קיומן של החנויות האלה הן עלולות לחלוף מהעולם. לשמחתי, בפריז עדיין יש הרבה חנויות קטנות ופרטיות – למשל, רוב חנויות הפטיסרי והבולנז'רי, הפזורות בכל מקום, הן בבעלות פרטית ואינן שייכות לרשתות. אבל אפילו לעומת החנויות האלה, הממלכה של דניס אקאבו היא יוצאת דופן: חנות של פעם, שמתמחה בשוקולד וממתקים משובחים ושומרת על האופי שלה שנים על גבי שנים.

מי שנכנס ל- A l'Etoile d'Or ("כוכב הזהב") מרגיש כאילו טעה ביער והגיע לבית הממתקים שאליו נקלעו עמי ותמי. לאווירה תורם גם מיקומה של החנות, באזור פיגאל המצועצע שלמרגלות גבעת מונמרטר. מתוך שדרות קלישי העמוסות חנויות הסקס יורדים לרחוב פונטיין – ושם נמצא המקום המתוק והמיוחד, ששונה כל כך מהרחובות הסובבים אותו.

אבל נחזור לעמי ותמי: לא רק התפאורה מזכירה את האגדה, אלא גם בעלת המקום, שמקפידה תמיד לקלוע את שערה הזהוב לצמות (וגם להתהדר בעניבה). חשוב לומר: דניס אמנם נראית מוזרה ולבושה בצורה משעשעת, אבל היא בהחלט לא מכשפה. ההפך. מדובר באישה מיוחדת, שכל מטרתה בחיים היא לספק ללקוחותיה את השוקולדים המיוחדים ביותר מכל רחבי צרפת. דניס מחזיקה בחנות השוקולד והממתקים שלה תוצרת צרפתית בלבד - לא תוכלו למצוא אצלה שוקולד בלגי, למשל. היא בוחרת בקפידה את הסחורה שנכנסת ל"כוכב הזהב", ולא מתביישת לומר שהסחורה אצלה איכותית ויקרה.

החנות של דניס עמוסה לא רק בממתקים, אלא גם בהיסטוריה. אפשר למצוא שם קופסאות לאחסון שוקולד, כלים להכנת שוקולה שו, ספרי שוקולד וגזירי עיתונים עם כתבות מכל העולם שמתעדות את בעלת המקום. דניס לא מפסיקה להתלהב מהחום המתוק הזה ומסבירה לי עד כמה הוא טוב ובריא, ואני נאלצת להסכים אתה.

כל מה שנמכר בחנות מיוצר אך ורק בצרפת (צילום: שרון היינריך)
כל מה שנמכר בחנות מיוצר אך ורק בצרפת (צילום: שרון היינריך)

טעמתי אצל דניס שוקולד משובח שאותו היא מביאה מאזור טולוז. הפרלין הספציפי שאני טעמתי נקרא "פרו פרו" ויש לו שתי גרסאות: עם שוקולד מריר ועם שוקולד חלב. מדובר בשוקולד עם שבבי אגוזים ופירורי פאייטה (דומה לפירורים של "גלילית") שמצופה בשוקולד משובח. מדובר באחד השוקולדים הטעימים ביותר שטעמתי בפריז, חוויה מדהימה.

לאחר מכן דניס דחפה לי ליד סוכריית קרמל. תחום הקרמל מפותח מאוד באירופה בכלל ובצרפת בפרט. הקרמל הוא אמנם ממתק ותיק, אך בצרפת הוא עדיין רלוונטי מאוד ונחשב לאחד מממתקי הדגל. יש קרמלים בטעמים שונים, עם תוספות שונות ובדרגות מתיקות (וגם מליחות) מגוונות. לטענתה של דניס טעמתי את הקרמל הטוב ביותר שיש - אבל קרמל זה לא בדיוק כוס התה שלי, כך שלא אוכל לאשר את הקביעה. גם פרלין מיוחד של קפה מאזור ליון קיבלתי לטעום, וגם הוא היה משובח ביותר.

חשוב להדגיש כי מדובר בחנות שמגיעים אליה מביני דבר, והמחירים אינם תמיד נמוכים - אבל האווירה והטעם שווים בהחלט רכישה קטנה של כמה פרלינים, שלצדה היכרות עם אישה מיוחדת שמביאה מעט מאווירת המסתוריות והאגדות לתוך פריז ההומה.


View Larger Map

A l’Étoile d’Or, Denise Acabo

rue Pierre Fontaine 30, Paris

מטרו: Blanche

טלפון: 55 59 74 48 01