מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"
המרכיבים
- 5 תפוחי אדמה סגולים
- 5 תפוחי אדמה מזן ראטה
- 5 תפוחי אדמה מזן ניקולא
- 1 בצל לבן גדול
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס יין לבן
- 50 גרם חמאה
- 1/2 כוס ציר ירקות
- 1/2 כוס עירית קצוצה
אופן ההכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים קלות עד ריכוך.
- מטגנים את הבצל הלבן עד הזהבה במחבת עם שמן זית. מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים וחורכים היטב.
- מוסיפים את היין הלבן ומאדים לחלוטין. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה. מוסיפים עירית וחמאה, מערבבים עד שהחמאה נמסה ומגישים.