"אסור לך לקטר!" אני מזכירה לעצמי בכל פעם מחדש. בסך הכל היתה לי ילדות מאושרת - טיפה משונה, אבל שמחה. גדלתי בבית שבו ראיתי אישה ממציאה את עצמה ואת המקצוע שלה, ותמיד היתה אצלנו אווירה של התנסויות חדשות וגילויים. הרבה אוכל טוב וניסיונות קולינריים על בסיס יום-יומי היו חלק טבעי משגרת חיינו.

אני לא בטוחה אם יש לי זיכרונות ילדות שאינם קשורים בידיעה שאני הבת של "רוציסרקיס" - וכאלה יש לי די הרבה. כבר ברור לי, שלא משנה מה וכמה אני עוד אעשה בחיי, את העובדה הזאת לא יתנו לי לשכוח. ובינינו, אני לא עוזרת לאנשים לשכוח. ההפך. אני מנפנפת במטרפה שלי ובשם שלי בכל אמצעי תקשורת. אני בברנז'ה בדיוק 20 שנה, התחלתי את דרכי בתוכניות בישול בערוץ 2 הניסיוני ומאז כתבתי מדורים בעיתונות היומית, בירחונים ובשבועון "לאשה", שם הייתי אחראית במשך יותר מארבע שנים על המדור המיתולוגי "עוגת השבוע".

המדורים ב"לאשה" היו הבסיס לספר הראשון שלי – "עוגות בכיף" (בינתיים כתבתי רק אחד, אבל זה מאוד נעים להגיד "הספר הראשון שלי"), שלכבודו צילמתי את התמונה שמלווה אותי כל כך הרבה שנים. לפני כשלוש שנים התחלתי להופיע בפני קהל עם הרצאה משעשעת בנושא אירוח. קראתי לה "עשרת הדברות למארחת השפויה", והגשתי בה עצות וטיפים לאירוח קל ונחמד. בהתחלה ההרצאה כללה בעיקר עצות מעשיות, אבל עם הזמן היא החלה לשמש גם פלטפורמה לסיפור מעשיות משעשעות - וכך התחוור לי שאני בעצם עושה "סטנד-אפ קולינרי".

תחילת החופש הגדול היא תקופה מוצלחת להתחלות חדשות - ואכן, היום אני מתחילה את ה"בלוג הראשון שלי" בפורטל החדש והנוצץ Xnet - ויש פה משום סגירת מעגל ופתיחת מעגל חדש במדיה הכי מודרנית והכי חדישה.

מדי שבוע אציג כאן קטע קטן מהמופע שלי, ולצדו אגיש לכם עצות לאירוח שפוי וגם מתכון אהוב עלי. אני מקווה שיהיה לנו טעים ומצחיק!

מתכון: עוגת אגוזים, תפוזים ושוקולד

בזמן האחרון מבקשים ממני יותר ויותר אנשים מתכוני עוגות ללא גלוטן – לא רק אנשים שרגישים לגלוטן, אלא גם כאלה שפשוט החליטו להימנע ממנו מסיבות בריאותיות ולמטרות דיאטה. בעצם, הם גזרו על עצמם לאכול "כשר לפסח" כל השנה.

עוגת האגוזים הזאת קלה להכנה, מכיוון שלכולנו כבר יש מיקסרים שהם "חיות רעות" ולכן אין צורך להפריד את הביצים ולהקציף לחוד את החלבונים והחלמונים.

מרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק)

100 גרם אגוזי מלך (או פקאן)

100 גרם שקדים

100 גרם קוקוס טחון

1/4 כוס סוכר

6 ביצים

100 גרם אבקת סוכר

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מיץ לימון

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מתפוז אחד

מיץ מתפוז אחד

50 גרם נטיפי שוקולד מריר

אופן ההכנה

1. מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבניות האפייה.

2. קוצצים עד דק את האגוזים, השקדים והקוקוס במעבד מזון עם להב מתכת. מוסיפים לאגוזים את הסוכר ומערבבים. שומרים בצד.

3. מקציפים את הביצים עם אבקת הסוכר, אבקת האפייה ומיץ הלימון לקצף יציב.

4. מוסיפים את תמצית הווניל, הקליפה המגוררת ומיץ התפוזים. מקפלים פנימה את האגוזים הקצוצים ואת נטיפי השוקולד בתנועות קיפול עדינות ומעבירים מיד לתבניות האפייה.

5. אופים במרכז התנור כ-35 דקות, רק עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא לח. טוב להשאיר את העוגה מעט לחה.

לאחר שהעוגה הצטננה לטמפרטורת החדר – לא לפני - מעבירים סכין סביב דופן התבנית ומשחררים את העוגה בעדינות מהתבנית.

בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

גיוון

אפשר למרוח על העוגה שכבה דקה של גאנאש שוקולד או להספיג אותה במיץ תפוזים.