מתוך התוכנית "אוכל של בית"

המרכיבים

200 גרם חמאה רכה

1/2 כוס סוכר

2 ו-1/2 כוסות קמח

1 ביצה

1 כף אבקת קקאו

אופן ההכנה

  1. מכניסים לקערה את החמאה, מוסיפים סוכר ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים ביצה ומערבבים שוב. מוסיפים את הקמח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. לוקחים שליש מכמות הבצק ומוסיפים לו את אבקת הקקאו. לשים עד לקבלת בצק חום.
  4. מרדדים חלק מהבצק הלבן וקורצים עיגול גדול. מרדדים חתיכה מהבצק החום וקורצים עיגול קטן.
  5. לוקחים עיגול גדול לבן ומניחים על נייר אפייה.
  6. ליצירת האוזניים חוצים את העיגול החום לשניים ומצמידים לחלק העליון של העיגול הלבן עם מרווח קטן ביניהם.
  7. מכדררים שלושה עגולים חומים שניים קטנים ואחד טיפה יותר גדול ומשטחים לפיתות קטנות. מניחים את שני העיגולים הקטנים מעל העגול הלבן (אלה העיניים), ומניחים את העיגול השלישי במרכז העיגול הלבן (זהו האף). ממשיכים באותו האופן עם כל הבצק. ניתן "להדביק" את האף והעיניים עם מעט ביצה טרופה.
  8. אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.