מתוך התוכנית "אוכל של בית"
המרכיבים
1 ו-1/2 כוסות אורז
1 עגבנייה
1/2 בצל יבש
שמן זית
5 כפות רסק עגבניות
2 שיני שום
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית בהארט
מלח
להגשה
אורז לבן מבושל
אופן ההכנה
- קוצצים את העגבנייה ואת הבצל.
- מחממים שמן זית במחבת עמוקה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד השחמה. מוסיפים את השום כתוש ומטגנים תוך ערבוב כמה שניות.
- מוסיפים את העגבנייה הקצוצה ומערבבים היטב.
- מערבבים בקערה בשר, תבלינים ומלח ויוצרים קציצות.
- מצרפים את הקציצות למחבת ומטגנים משני הצדדים.
- מדללים את רסק העגבניות במים, מוסיפים מעט מלח ויוצקים על הקציצות
- מבשלים על אש קטנה במשך רבע שעה בערך.
- הגשה: מסדרים בצלחת אורז לבן ועליו מניחים את הקציצות.