מתוך התוכנית "אוכל של בית"

המרכיבים

1 ו-1/2 כוסות אורז

1 עגבנייה

1/2 בצל יבש

שמן זית

5 כפות רסק עגבניות

2 שיני שום

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1/2 כפית כמון

1/2 כפית בהארט

מלח

להגשה

אורז לבן מבושל

אופן ההכנה

  1. קוצצים את העגבנייה ואת הבצל.
  2. מחממים שמן זית במחבת עמוקה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד השחמה. מוסיפים את השום כתוש ומטגנים תוך ערבוב כמה שניות.
  3. מוסיפים את העגבנייה הקצוצה ומערבבים היטב.
  4. מערבבים בקערה בשר, תבלינים ומלח ויוצרים קציצות.
  5. מצרפים את הקציצות למחבת ומטגנים משני הצדדים.
  6. מדללים את רסק העגבניות במים, מוסיפים מעט מלח ויוצקים על הקציצות
  7. מבשלים על אש קטנה במשך רבע שעה בערך.
  8. הגשה: מסדרים בצלחת אורז לבן ועליו מניחים את הקציצות.