מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"
המרכיבים
500 גרם סוכר
100 גרם קורנפלור
1.5 שקיות (20 גרם) ג'לטין
1/4 כוס (50 מ"ל) מי זהר
350 גרם פיסטוק קצוץ גס
50 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים
3 כוסות (600 מ"ל) מים
2 כפות מיץ לימון טרי
אבקת סוכר וקורנפלור לפיזור בתבנית
אופן ההכנה
- ממיסים את הג'לטין עם חצי כוס מים מהברז. משאירים ל-10-15 דקות.
- בינתיים מרתיחים את 2 ו-1/2 כוסות מים הנותרות עם הסוכר. מנמיכים ללהבה לבינונית וממשיכים לבשל.
- מערבבים את הקורנפלור עם 3-4 כפות מים ומשלבים בתערובת החמה על אש גלויה תוך כדי ערבוב.
- מסירים מהאש, מוסיפים את תערובת הג'לטין, מיץ הלימון ומי הזהר, ומערבבים עד אחידות. מוסיפים את הפיסטוק ואגוזי הלוז.
- יוצקים את התערובת לתבנית במידות – 20X30 שבתחתיתה תערובת של אבקת סוכר וקורנפלור (באותם היחסים).
- מצננים לטמפרטורת החדר עד להתייצבות מוחלטת. חותכים לגודל הרצוי ומגישים.
גיוון
אפשר לפזר בצד אחד של הרחת לוקום – קוקוס טחון או לשלב במקום – שקדים, קשיו, פקאן וכד'.