מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"

המרכיבים

500 גרם סוכר

100 גרם קורנפלור

1.5 שקיות (20 גרם) ג'לטין

1/4 כוס (50 מ"ל) מי זהר

350 גרם פיסטוק קצוץ גס

50 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים

3 כוסות (600 מ"ל) מים

2 כפות מיץ לימון טרי

אבקת סוכר וקורנפלור לפיזור בתבנית

אופן ההכנה

  1. ממיסים את הג'לטין עם חצי כוס מים מהברז. משאירים ל-10-15 דקות.
  2. בינתיים מרתיחים את 2 ו-1/2 כוסות מים הנותרות עם הסוכר. מנמיכים ללהבה לבינונית וממשיכים לבשל.
  3. מערבבים את הקורנפלור עם 3-4 כפות מים ומשלבים בתערובת החמה על אש גלויה תוך כדי ערבוב.
  4. מסירים מהאש, מוסיפים את תערובת הג'לטין, מיץ הלימון ומי הזהר, ומערבבים עד אחידות. מוסיפים את הפיסטוק ואגוזי הלוז.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית במידות – 20X30 שבתחתיתה תערובת של אבקת סוכר וקורנפלור (באותם היחסים).
  6. מצננים לטמפרטורת החדר עד להתייצבות מוחלטת. חותכים לגודל הרצוי ומגישים.

גיוון

אפשר לפזר בצד אחד של הרחת לוקום – קוקוס טחון או לשלב במקום – שקדים, קשיו, פקאן וכד'.