מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"
המרכיבים
- 100 גרם חמאה
- 150 גרם סוכר דמררה
- 3 ביצים בגודל XL
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח
- קורט מלח
- 2 גרם קינמון
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 בננות בשלות
- 100 גרם פקאנים קלויים שבורים
- 100 גרם ברנדי/רום כהה
- 100 גרם סוכר דמררה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבלים בעזרת "בוחש הגיטרה" את כל המצרכים למעט הקמח, אבקת אפייה, בננות ופקאן, במשך כ-5 דקות במהירות בינונית.
- מנמיכים את המהירות לאיטית ומוסיפים את הקמח, אבקת אפייה בננות ופקאן.
- יוצקים את התערובת לתבנית משומנת (קוגלהוף או אינגליש קייק) ואופים כ-35-40 דקות.
- מבשלים את הרום והסוכר כ-5 דקות בחום בינוני. כשהעוגה יוצאת מהאפייה מברישים את הסירופ עליה ומגישים.
הערות
- את הבננות יש לקלף ולרסק סמוך לרגע שילובן בעוגה.
- את הסירופ מבשלים על אש בינונית ודואגים שהסוכר יימס וכל הזמן עומדים ליד הסיר ומערבבים. לא מבשלים הרבה זמן.