מרכיבים

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת קפה (שחור או נמס)
  • 200 גרם פירה תפוי אדמה (בערך 2 תפוחי אדמה בינוניים)
  • 200 גרם ביסקוויטים (פתי בר) גרוסים גס
  • אבקת סוכר לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה

  1. שוברים את השוקולד לחתיכות קטנות ושמים בקערה יחד עם החמאה.
  2. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (אסור שהמים יגעו בתחתית הקערה) ומערבבים עד שהשוקולד נמס (אפשר גם להמיס במיקרוגל - מחממים כל פעם חצי דקה ומערבבים).
  3. מערבבים את הביצים עם הסוכר ומוסיפים לתערובת השוקולד.
  4. מוסיפים את הווניל ואת הקפה ומערבבים.
  5. מוסיפים את מחית תפוחי האדמה ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
  6. מוסיפים את הביסקוויטים ומערבבים.
  7. מוזגים את הכל לתוך תבנית משומנת, מכסים ומקררים.
  8. לאחר שהתערובת מתייצבת חותכים לצורה הרצויה ובוזקים מעל אבקת סוכר.
  9. מומלץ להוציא מהמקרר כרבע שעה לפני ההגשה.