מרכיבים
- 200 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם חמאה
- 2 ביצים
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית אבקת קפה (שחור או נמס)
- 200 גרם פירה תפוי אדמה (בערך 2 תפוחי אדמה בינוניים)
- 200 גרם ביסקוויטים (פתי בר) גרוסים גס
- אבקת סוכר לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה
- שוברים את השוקולד לחתיכות קטנות ושמים בקערה יחד עם החמאה.
- מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (אסור שהמים יגעו בתחתית הקערה) ומערבבים עד שהשוקולד נמס (אפשר גם להמיס במיקרוגל - מחממים כל פעם חצי דקה ומערבבים).
- מערבבים את הביצים עם הסוכר ומוסיפים לתערובת השוקולד.
- מוסיפים את הווניל ואת הקפה ומערבבים.
- מוסיפים את מחית תפוחי האדמה ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
- מוסיפים את הביסקוויטים ומערבבים.
- מוזגים את הכל לתוך תבנית משומנת, מכסים ומקררים.
- לאחר שהתערובת מתייצבת חותכים לצורה הרצויה ובוזקים מעל אבקת סוכר.
- מומלץ להוציא מהמקרר כרבע שעה לפני ההגשה.