באדיבות השף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי, מרצה בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים".

מרכיבים (שתי תבניות אינגליש קייק)

  • 210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח
  • 8 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
  • 8 גרם (1 כפית) סודה לשתייה
  • 8 גרם (1 כפית) קינמון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 100 גרם (חצי כוס) שמן
  • 400 גרם דלעת, מגוררת דק או טחונה
  • 25 גרם (רבע כוס) אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-165 מעלות.
  2. מערבבים יחד את כל החומרים היבשים מלבד האגוזים.
  3. מקציפים את הביצים עם הסוכר. לאחר שהתערובת תופחת מעט מוסיפים לאט ובהדרגה את השמן.
  4. מוסיפים למקצפת לסירוגין ובהדרגה את הדלעת והחומרים היבשים.
  5. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים את האגוזים לתערובת. מערבבים קלות.
  6. משמנים שתי תבניות אינגליש קייק בגודל 26 ס"מ ושופכים לתוכן את התערובת.
  7. אופים 45-40 דקות, עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.