באדיבות השף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי, מרצה בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים".
מרכיבים (שתי תבניות אינגליש קייק)
- 210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח
- 8 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
- 8 גרם (1 כפית) סודה לשתייה
- 8 גרם (1 כפית) קינמון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
- קורט מלח
- 2 ביצים
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 100 גרם (חצי כוס) שמן
- 400 גרם דלעת, מגוררת דק או טחונה
- 25 גרם (רבע כוס) אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-165 מעלות.
- מערבבים יחד את כל החומרים היבשים מלבד האגוזים.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר. לאחר שהתערובת תופחת מעט מוסיפים לאט ובהדרגה את השמן.
- מוסיפים למקצפת לסירוגין ובהדרגה את הדלעת והחומרים היבשים.
- מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים את האגוזים לתערובת. מערבבים קלות.
- משמנים שתי תבניות אינגליש קייק בגודל 26 ס"מ ושופכים לתוכן את התערובת.
- אופים 45-40 דקות, עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.