מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

המרכיבים (לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ)

לקראמבל שוקולד מלוח:

75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

75 גרם סוכר חום

1/4 כפית מלח אטלנטי

75 גרם קמח

20 גרם אבקת קקאו

לאננס

1 אננס, קלוף ופרוס

לפאדג'

160 גרם חמאה חתוכה לקוביות

210 גרם שוקולד מריר קצוץ

1 ביצה (בטמפרטורת החדר)

5 חלמונים (בטמפרטורת החדר)

180 גרם סוכר חום או לבן

180 גרם שמנת מתוקה בטמפרטורת החדר

40 גרם קמח

לציפוי ולקישוט

2 כפות אבקת סוכר

50 גרם ריבת משמש

1 כף מים

20 גרם חמאה רכה לשימון התבנית

אופן ההכנה

  1. הקרמבל: מערבבים ביד חמאה, סוכר חום ומלח לתערובת אחידה.
  2. מערבבים את הקמח והקקאו בקערה, מוסיפים את תערובת החמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורי קקאו. מקררים 20 דקות במקרר.
  3. משמנים את התבנית בחמאה הרכה (לשימון) ומפזרים את פירורי קראמבל השוקולד באופן שווה בכל התבנית, כולל בדפנות - אין צורך להדק. מקררים את התבנית עד שהפאדג' מוכן.
  4. הפאדג': ממיסים על באן מארי (אמבטיית מים) שוקולד וחמאה - יש להקפיד שהמים לא ירתחו. מורידים את התערובת מהבאן מארי.
  5. מערבבים היטב חלמון, ביצה וסוכר עד שהסוכר כמעט מתמוסס.
  6. מוסיפים את תערובת הביצים בהדרגה לתערובת השוקולד-חמאה המומסים, תוך ערבוב עם מקצף יד.
  7. מוסיפים את השמנת תוך כדי ערבוב ולבסוף מקפלים את הקמח.
  8. יוצקים את הפאדג' המוכן לתוך תבנית הקראמבל.
  9. מסדרים את האננס על הפאדג'.
  10. אופים 22 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים 30 דקות.
  11. ציפוי: מרתיחים יחד אבקת סוכר, ריבת משמש וכף מים ומורחים על האננס. מפזרים את אבקת הסוכר עם מסננת קטנה על דופן העוגה.

טיפים
  1. חשוב להוסיף את הביצים והשמנת בהדרגה כדי שתערובת החמאה לא תתפרק.
  2. אין לאפות את הפאדג' מעבר לזמן, למרות שהוא נראה רך ועדין מאוד בתוך התנור בשלב זה.
  3. אפשר לגוון עם פירות אחרים כמו אפרסק אפרסמון דובדבנים פטל.