מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"
המרכיבים (לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ)
לקראמבל שוקולד מלוח:
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
75 גרם סוכר חום
1/4 כפית מלח אטלנטי
75 גרם קמח
20 גרם אבקת קקאו
לאננס
1 אננס, קלוף ופרוס
לפאדג'
160 גרם חמאה חתוכה לקוביות
210 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 ביצה (בטמפרטורת החדר)
5 חלמונים (בטמפרטורת החדר)
180 גרם סוכר חום או לבן
180 גרם שמנת מתוקה בטמפרטורת החדר
40 גרם קמח
לציפוי ולקישוט
2 כפות אבקת סוכר
50 גרם ריבת משמש
1 כף מים
20 גרם חמאה רכה לשימון התבנית
אופן ההכנה
- הקרמבל: מערבבים ביד חמאה, סוכר חום ומלח לתערובת אחידה.
- מערבבים את הקמח והקקאו בקערה, מוסיפים את תערובת החמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורי קקאו. מקררים 20 דקות במקרר.
- משמנים את התבנית בחמאה הרכה (לשימון) ומפזרים את פירורי קראמבל השוקולד באופן שווה בכל התבנית, כולל בדפנות - אין צורך להדק. מקררים את התבנית עד שהפאדג' מוכן.
- הפאדג': ממיסים על באן מארי (אמבטיית מים) שוקולד וחמאה - יש להקפיד שהמים לא ירתחו. מורידים את התערובת מהבאן מארי.
- מערבבים היטב חלמון, ביצה וסוכר עד שהסוכר כמעט מתמוסס.
- מוסיפים את תערובת הביצים בהדרגה לתערובת השוקולד-חמאה המומסים, תוך ערבוב עם מקצף יד.
- מוסיפים את השמנת תוך כדי ערבוב ולבסוף מקפלים את הקמח.
- יוצקים את הפאדג' המוכן לתוך תבנית הקראמבל.
- מסדרים את האננס על הפאדג'.
- אופים 22 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים 30 דקות.
- ציפוי: מרתיחים יחד אבקת סוכר, ריבת משמש וכף מים ומורחים על האננס. מפזרים את אבקת הסוכר עם מסננת קטנה על דופן העוגה.
- חשוב להוסיף את הביצים והשמנת בהדרגה כדי שתערובת החמאה לא תתפרק.
- אין לאפות את הפאדג' מעבר לזמן, למרות שהוא נראה רך ועדין מאוד בתוך התנור בשלב זה.
- אפשר לגוון עם פירות אחרים כמו אפרסק אפרסמון דובדבנים פטל.