האגדה מספרת כי מדי ערב, לפני שהלך לישון בהרמון הנשים שלו, לגם הקיסר האצטקי מונטזומה קקאו מגביע זהב – והשליך את הגביע לאגם הצמוד לארמונו. כמות הזהב שהתגלה בחפירות שנערכו באגם מלמדת אותנו שמונטזומה ייחס ככל הנראה יותר כבוד לפולי הקקאו שבמשקה מאשר לגביעים שמהם שתה.

בני המאיה והאצטקים, שחיו בדרום אמריקה, נהגו בקקאו בכבוד ובהדר. רק בארמון המלוכה זכו לצרוך את המאכל - וגם שם הדבר הותר רק בטקסים דתיים ובמשתאות, כלומר עם המון בשר.

עד היום נוהגים במקסיקו לשלב בין בשר לקקאו ושוקולד.

גם אם השילוב בין שוקולד לבשר נשמע לכם מוזר, כדאי לכם לנסות אותו - התוצאה היא מעדן אמיתי. בשנים האחרונות יזמתי ארוחות של בשר ושוקולד בשיתוף עם מסעדת מרינדו שבקיבוץ עין גב, ואני יכולה להעיד שמי שהתנסה בשילוב – נהנה.

לפני שניגש למתכונים – כמה עצות לבחירת בשר, באדיבות מנהל מסעדת מרינדו יענקל'ה אלטמן:

  • רצוי להשתמש בבשר טרי שעבר תהליך יישון. כדי לדעת אם הבשר יושן היטב לחצו עליו עם האצבע. אם נשארת בבשר גומה – הוא מיושן. אם לא - לא לקחת!
  • עדיף להשתמש בבשר של טלה או עגל או עגלה – הוא פחות שמן, אך עדיין עדיין עסיסי.
  • יש לבחור נתח משויש, כלומר כזה שיש בו הרבה נימים של שומן.
  • לפני צליית הבשר יש להביא אותו לטמפרטורת החדר.
  • בעת הצלייה, אסור שבמנגל יהיו להבות – הן יגרמו לבשר להישרף במקום להצלות.
  • כשהנתח "מזיע" ומופיעות על פניו טיפות של נוזלים - זה סימן שצריך להפוך אותו. זמן הצלייה על הצד השני קצר יותר – חצי מזמן הצלייה של הצד הראשון.

צלעות טלה ברוטב שוקולד

כדי להפוך את המתכון לכשר, אפשר להמיר את שוקולד החלב בשוקולד מריר, ואת השמנת בשמנת צמחית.

מרכיבים
  • 6 צלעות טלה טריות
  • 250 מ"ל (1 כוס) ליקר שוקולד

לרוטב
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 200 מ"ל (קצת יותר מ-1/4 כוס) שמנת מתוקה
  • 100 גרם מחית אגוזי לוז (להשיג בחנויות בישול ואפייה)

אופן ההכנה
  1. משרים את צלעות הטלה בליקר במשך 6 שעות לפחות (יש להניח את הבשר במקרר בכלי מכוסה).
  2. כחצי שעה לפני הצלייה מוציאים את הצלעות מהמקרר, כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר.
  3. בינתיים מכינים את הרוטב: מביאים את השמנת לרתיחה ומסירים מהאש. שמים בקערה את השוקולד והנוגט ויוצקים עליהם את השמנת הרותחת. מערבלים עם מיקסר ידני עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. צולים את הצלעות על האש.
  5. מגישים עם הרוטב.

_____________________________________________

רוטב שוקולד וטחינה לקבבים

מרכיבים

  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 100 גרם טחינה גולמית

אופן ההכנה

  1. ממיסים את השוקולד בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס את השוקולד במיקרוגל – מניחים אותו בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין. חשוב לא לחמם את השוקולד על אש ישירה, כי הדבר ישרוף אותו.
  2. מערבבים את השוקולד המומס עם הטחינה.
  3. יוצקים על הקבבים מיד לאחר שהם יורדים מהאש.